Thaise rode curry met rijstvermicelli en champignons

28/09/17 om 16:34 - Bijgewerkt om 16:33

Thaise rode curry met rijstvermicelli en champignons

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

2 tenen knoflook, 2 cm verse gember, 200 g broccolini, 8 grote shiitakes, 1 rode chilipeper, 200 g rijstvermicelli, 4 el zonnebloemolie, 2 tl rodecurrypasta, 75 cl groentebouillon, 30 cl kokosroom, 4 el sojasaus, 2 limoenen, 1 bosje koriander,1 el zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de gember en hak fijn.Was de broccolini en verdeel in stukjes. Maak de shiitakes schoon en snij in plakjes. Was de rode peper, ontpit en hak fijn. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een stoofpan. Fruit de knoflook en de gember 5 minuten. Doe er de rodecurrypasta bij, bevochtig met de groentebouillon en de kokosroom en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, het sap van één limoen, peper en een beetje zout.
  3. Verhit intussen 2 eetlepels zonnebloemolie in een stoofpan en bak de shiitakes goudbruin. Kruid met de rest van de sojasaus en het sap van de tweede limoen. Voeg de broccolini en een scheut water toe. Laat 5 minuten stoven; de broccolini moet beetgaar zijn.
  4. Verdeel de rijstvermicelli over kommetjes. Schik er de shiitakes en de broccolini op en giet er de kokosbouillon over. Werk af met de koriander, de rode peper en de zwarte sesamzaadjes. Serveer meteen.

Onze partners