Thaise rode curry met rijstvermicelli en champignons

De basis van een Thaise curry bestaat simpelweg uit rodecurrypasta en kokosmelk. Voeg er wat broccolini en shiitakes aan toe en je hebt een heerlijk kruidig eenpansgerecht. Een mooie kennismaking met de Thaise keuken.

Voor 4 personen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 200 g broccolini
  • 8 grote shiitakes
  • 1 rode chilipeper
  • 200 g rijstvermicelli
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tl rodecurrypasta
  • 75 cl groentebouillon
  • 30 cl kokosroom
  • 4 el sojasaus
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
Bereiding
  1. Pel de knoflook en de gember en hak fijn.Was de broccolini en verdeel in stukjes. Maak de shiitakes schoon en snijd in plakjes. Was de rode peper, ontpit en hak fijn. Kook de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een stoofpan. Fruit de knoflook en de gember 5 minuten. Doe er de rodecurrypasta bij, bevochtig met de groentebouillon en de kokosroom en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, het sap van één limoen, peper en een beetje zout.
  3. Verhit intussen 2 eetlepels zonnebloemolie in een stoofpan en bak de shiitakes goudbruin. Kruid met de rest van de sojasaus en het sap van de tweede limoen. Voeg de broccolini en een scheut water toe. Laat 5 minuten stoven; de broccolini moet beetgaar zijn.
  4. Verdeel de rijstvermicelli over kommetjes. Schik er de shiitakes en de broccolini op en giet er de kokosbouillon over. Werk de Thaise curry af met de koriander, de rode peper en de zwarte sesamzaadjes. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content