Snelle frambozensorbet met vanillemascarpone en crumble

16/05/18 om 11:44 - Bijgewerkt om 11:44

Snelle frambozensorbet met vanillemascarpone en crumble

© Photocuisine/Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

300 g frambozen, 200 g mascarpone, 15 cl slagroom, 50 g poedersuiker, 1 vanillestokje, 5 cl rietsuikersiroop, sap van 1/2 citroen

Voor de crumble: 40 g bloem, 40 g suiker, 40 g amandelpoeder, 40 g boter

Bereiding

  1. Spreid 250 g frambozen uit op een bord en zet 2 uur in de diepvriezer.
  2. Meng de mascarpone, de slagroom, de poedersuiker en de uitgeschraapte vanillezaadjes door elkaar in een kom. Zet koel weg.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Maak de crumble. Wrijf de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de in blokjes gesneden boter met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Spreid dit mengsel uit op een bakplaat en bak 15 à 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  5. Klop het mascarponemengsel op. Schep de bevroren frambozen in een blender, samen met de rietsuikersiroop en het citroensap. Mix fijn tot een sorbet.
  6. Verdeel de vanillemascarpone over borden. Schik er een mooie quenelle frambozensorbet op. Verkruimel er de crumble over en werk af met de resterende frambozen. Serveer meteen.

Onze partners