Geflambeerde perzik met vanille-ijs

09/06/11 om 08:35 - Bijgewerkt om 08:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 perziken
  • 1 citroen
  • 30 g boter
  • kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • eau-de-vie van mirabel
  • vanille-ijs
  • 4 blaadjes munt

Bereidingswijze

Twee perziken schillen en de pitten verwijderen (het vocht opvangen). Het vruchtvlees, het vocht en het sap van een citroen in de blender van een mixer pureren. De twee overgebleven perziken schillen en het vruchtvlees telkens in acht gelijke partjes snijden. De boter in een pan met antikleeflaag verwarmen en hierin de perziken lichtjes kleuren. Bestrooien met kristalsuiker en een weinig laten karameliseren. Besprenkelen met citroensap, terug opwarmen, de brandewijn toevoegen en flamberen (oppassen voor de vlam). Het sap van de perziken toevoegen en alles over vier diepe borden verdelen. Opdienen met een bolletje vanille-ijs en een muntblaadje.

Lees meer over:

Onze partners