Couscoussalade met citrusvruchten en feta

Voor 4 personen
  • 160 g instantcouscous
  • 1 pompelmoes
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 rode ui
  • 150 g feta
  • 2 handenvol jonge bladspinazie
  • 4 cl olijfolie
  • verse munt voor de afwerking
Bereiding
  1. Giet kokend water op de couscous en laat 15 minuten zwellen.
  2. Schil de pompelmoes en de bloedsinaasappels ‘à vif’. Snij de partjes vantussen de vliezen; vang het sap op in een kom.
  3. Pel en snipper de rode ui. Verkruimel de feta. Was de bladspinazie en zwier droog.
  4. Schep de couscous in een schaal. Verdeel er de citruspartjes, de gesnipperde rode ui ende verkruimelde feta over.
  5. Roer de olijfolie en het citrussap door elkaar en lepel over de salade. Kruid met peper en zout. Schik de bladspinazie rond de couscoussalade en werk af met verse munt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content