Couscoussalade met citrusvruchten en feta

28/09/17 om 16:27 - Bijgewerkt om 16:27

Couscoussalade met citrusvruchten en feta

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

160 g instantcouscous, 1 pompelmoes, 2 bloedsinaasappels, 1 rode ui, 150 g feta, 2 handenvol jonge bladspinazie, 4 cl olijfolie, verse munt voor de afwerking

Bereiding

  1. Giet kokend water op de couscous en laat 15 minuten zwellen.
  2. Schil de pompelmoes en de bloedsinaasappels 'à vif'. Snij de partjes vantussen de vliezen; vang het sap op in een kom.
  3. Pel en snipper de rode ui. Verkruimel de feta. Was de bladspinazie en zwier droog.
  4. Schep de couscous in een schaal. Verdeel er de citruspartjes, de gesnipperde rode ui ende verkruimelde feta over. Roer de olijfolie en het citrussap door elkaar en lepel over de couscoussalade. Kruid met peper en zout.Schik de bladspinazie rond de couscoussalade en werk af met verse munt.

Onze partners