Wat is een ECHT GOED ingrediënt?

Wij vroegen aan onze food-lovers wat hun favoriete ingrediënt is en waarom. Lees snel verder en doe inspiratie op voor nieuwe recepten.

Olivier, meubelontwerper

“Doe mij maar warmoes of aardperen”

Warmoes vind ik geweldig. Het is kwetsbaar en transparant aan de basis en wat wolliger bovenaan. Ook aardperen vind ik fantastisch. En ik heb zelfs een zwak voor gewone peren.”


Kristel, Culinair experte Bio-Planet

“Mijn favoriete zaden-pittenbroodje: ik eet het als ontbijt, gezond snoepje of aperitiefhapje”

“Mijn favorietie zaden-pittenbroodje is een heel compact broodje met rogge, lijnzaad, pompoenpitten, havermout en zonnebloempitten. Er zit geen tarwebloem in. Ik eet het soms als ontbijt met confituur. Maar evengoed als gezond snoepje of als aperitiefhapje, in kleine stukjes, met tapenade. Multi-gezond-inzetbaar dus.”


Alexia, Talent manager

“Miso gebruik ik op allerlei manieren in mijn keuken”

Miso is een Aziatische smaakmaker van gefermenteerde sojaboontjes. Ik drink het als soepje: een eetlepel misopasta met heet water en wat groentjes erbij. Een goede opkikker is dat. Maar je kunt de pasta ook gebruiken in een marinade voor vis of groenten. Of als vinaigrette of glazuur. Ik gebruik het op allerlei manieren in mijn keuken. Ik ontdekte de smaak jaren geleden als kind, toen ik met mijn ouders meeging naar het ene Japanse restaurant dat Antwerpen toen had. Ik vond de misosoep toen al lekker, maar ik kon het jaren later moeilijk vinden in de winkel toen ik zelf begon te koken. Dat is nu gelukkig anders.”


Enya, Voedingsconsulente

“Ik kom hier speciaal voor het alcoholvrij bier van Budels”

Arlette, Mamine

“Ik heb iets met rode bieten, ik hou van die grondsmaak”

Enya: “Ik kom speciaal naar Bio-Planet voor het alcoholvrij bier van Budels. Dat heb ik in Duitsland leren drinken. Ik vind het geweldig lekker en het is veel gezonder dan alcohol.”

Arlette: “Ik kom hier zo dikwijls dat ik altijd verschillende dingen koop. Maar wel altijd iets met rode bieten. Puur of in sapjes. Ik hou van de grondsmaak van rode biet.”


Hannes,Beenhouwer Bio-Planet

“Als ik een entrecote afsnijd, word ik altijd even stil van de schoonheid ervan”

Entrecote. Als ik daar ’s morgens aan begin te snijden, word ik altijd even stil. Als ik er een snede afsnijd en die valt open, dan zie je de marmering van dat vlees. Dan zie ik echt met wat voor een kwalitatief mooi product ik aan het werken ben en dat geeft veel beroepsfierheid. Als ik dat over de toog kan overhandigen, weet ik zeker dat het ook voor die klant niet meer kan misgaan.”


Ilse Van Bouchout, fotografe

“Pur Natur Yoghurt: voor zoet of hartig, je kunt het overal voor gebruiken”

Pur Natur Yoghurt kun je overal voor gebruiken: voor iets zoet of voor iets hartigs… Je kunt ermee marineren door het te verdunnen met karnemelk of kokosmelk. Je kunt er sausjes mee maken. Je kunt zelfs yoghurt in een cake doen, dat geeft een aparte smaak.

Ook de volkorencouscous is een gemakkelijk ingrediënt. Het is net iets voller van smaak en kookt vaster dan gewone couscous.”


Bernard, systeem officer

“Chiazaad is geen modegril, maar een goede aanvulling voor een vegetariër”

Chiazaad! Ik vond het eerst een modegril, maar toen ben ik toch eens gaan opzoeken wat het precies deed en bleek het toch een goede aanvulling voor een vegetariër, als bron van eiwitten en mineralen. En eerlijk gezegd: het helpt me om niet te veel bij te komen, want het onderdrukt het hongergevoel. Ik wil in optimale loopvorm blijven.”


Margot, administratief bediende

“Mijn topingrediënt is faux mage, volledig plantaardige kaas”

Faux mage, kaas gemaakt van plantaardige ingrediënten en dus helemaal veganistisch. Heerlijk! Vegan eten betekent niet dat je enkel sla eet, deze “kaas” kan ook gewoon op je spaghetti. Ik ben ook mega fan van de choco van Vida Vegan. Ik raad hem aan veel mensen aan, zelfs aan de grootste Nutella-fans.”


Beniewd naar de personen achter deze verhalen en wat écht goed voor hen betekent? Of wil je liever weten waarom ze biologisch eten?

Wil je graag meer weten over biologische voeding? Lees dan alle artikels uit dit dossier.