Vijf toppers voor het hele gezin

Den Haag is de ideale stad voor een citytrip met het hele gezin. Naast de nabijheid van de zee vind je er tal van attracties op maat van kinderen. Neem plaats in Europa’s grootste reuzenrad boven de zee, suis naar beneden in een van de meest spectaculaire waterglijbanen van de Benelux of duik in de Wonderkamers van het Gemeentemuseum.

High in the sky: reuzenrad & zippen

Europa’s eerste reuzenrad boven de zee, dat bevindt zich op de Scheveningse Pier in Den Haag. Tijdens een ritje op het veertig meter hoge rad krijg je een adembenemend zicht op het elf kilometer lange strand en de skyline van Den Haag. Het reuzenrad heeft 36 gesloten gondels met airco, waaronder één vip-gondel, inclusief glazen bodem en luxe inrichting. Schuw je grote hoogtes helemaal niet? Waag je dan aan de zipline. Vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren raas je met een snelheid van 70 kilometer per uur langs het reuzenrad, over de zee en het strand tot aan De Pier. De zipline is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden, al moet je wel minstens 30 kilogram wegen. Is dat niet het geval, kan je ook zippen met z’n tweeën.

Met de zipline raas je met een snelheid van 70 km/u langs het reuzenrad, over de zee en het strand tot aan De Pier.

Omniversum: waan je als een echte astronaut

Het Omniversum is een filmtheater waar je werkelijk onderdeel van de actie wordt. Het scherm is er 4.500 keer groter dan een gewone televisie en dankzij de 36 speakers wordt de beleving nog zo veel fantastischer. Je kunt een grootbeeldfilm bekijken waar astronauten je meenemen langs de meest fascinerende landschappen en waar je oog in oog komt te staan met verschillende dieren. Nieuw in het Omniversum is de virtual reality (VR). Je krijgt een bril op en als een echte astronaut stap je in een ruimtevoertuig, om vervolgens boven de aarde te vliegen en kennis te maken met een demonstratie in gewichtloosheid. Goed om weten: bij het bekijken van een film in het Omniversum, krijg je korting voor de VR-ervaring.

Waterglijbanenparadijs

Duinrell in Wassenaar staat vooral bekend om het Tikibad, met elf glijbanen het grootste overdekte waterglijbanenparadijs van de Benelux. Je maakt er kennis met de Triton – een recent geopende driedubbele cone-glijbaan waar je vanop 20 meter hoogte met een tweepersoonsband naar beneden glijdt. Verder biedt Duinrell tal van attracties, van een zweefmolen en een achtbaan tot het speciaal ingerichte Playa waar de allerkleinsten naar hartenlust kunnen spelen. Duinrell is bovendien gelegen in een prachtig bos- en duingebied. Ideaal voor een weekend, midweek of weekje weg. Slapen kan in een bungalow, luxelodge, caravan, camper of tentje, in de drukte of aan de rand van het bos.

Vijf toppers voor het hele gezin

Onderwaterwereld in SEA Life

Ben je benieuwd naar het wonderbaarlijke onderwaterleven van onze oceanen? Dan is een bezoekje aan SEA Life een absolute must. Je komt er oog in oog te staan met haaien, roggen, zeeschildpadden, otters en (baby)pinguïns. Er zijn ook dagelijks voerpresentaties met verschillende dieren. Wie wil weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat, kan een tour boeken in het weekend of tijdens de schoolvakanties. Samen met een medewerker van SEA Life breng je een bezoek aan de dierenopvang, het laboratorium, de keuken en pompinstallaties.

Vijf toppers voor het hele gezin

Duik in de Wonderkamers

Musea saai? Niet in de compleet vernieuwde Wonderkamers van het Gemeentemuseum in Den Haag. In het gebouw dat de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld bezit, maak je op een verrassende, speelse en interactieve manier kennis met beeldende kunst, nijverheid, architectuur en mode. Er is namelijk een game ontwikkeld waar je zelf de hoofdrol in kunt spelen. In dertien spectaculair vormgegeven ruimtes komen heel verschillende thema’s aan bod. Er ontvouwt zich een wondere wereld waarin je in een mooie outfit op de catwalk kan flaneren en waar je, onder aanmoediging van niemand minder dan Mondriaan zelf, op het ritme van de Boogie Woogie kan dansen. Iedereen jonger dan achttien jaar, komt er gratis in.

Meer info en prijzen: https://denhaag.com

Lees hier de andere artikels van dit dossier.