Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022

© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY
Levis Atelier
Levis Atelier
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

13 april 2022, 13:33 Bijgewerkt op: 26 april 2022, 14:19

‘Wit is altijd schoon,’ leek wel de mantra van de afgelopen jaren. Méér kleur is nu dan ook de grote interieurtrend. Alleen: hoeveel kleur en hoe kies je die?

Van wit naar kleur

Het heet niet voor niets ‘kleur bekennen’: een nieuwe kleur kiezen voor je interieur, het is behoorlijk spannend. Zelfs voor interieurarchitecte Ilse. Na de verbouwing van nu bijna tien jaar geleden koos ze voor koel, ‘clean’ wit om het gevoel van ruimtelijkheid nog meer uit te laten komen.

“Ik hou van de rust die wit uitstraalt; dat is niet voor niets lange tijd een sterke trend geweest. Nu zou ik wel wat meer kleur willen, maar ik wil tegelijkertijd ook dat rustige behouden. Felle kleuren: nee, dat paste hier niet voor mijn gevoel, maar ik wilde ook niet op ‘safe’ blijven spelen… Meer kleur dus, maar hoe? Ik vond het best wel moeilijk om te beslissen. Met het advies van de Levis Atelier-winkel in de buurt ben ik eruit geraakt. Ze luisterden er naar mijn vragen en opmerkingen en stelden dan kleuren voor, die ik meteen ook op grote stalen kon bekijken.”

De keuze van Ilse

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022
© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY

“De eetkamer in het oude gedeelte van het huis mocht iets donkerder, de uitbouw in de keuken wou ik graag een strakkere, moderne look-and-feel geven. Het donkere eiland heeft een warme oak-kleur, die warmte komt terug in de lichte subtiele linnenkleur Atelier Nature A3 uit het palet Nesting in Nature. Dankzij de grote glaspartij krijgen we hier aan de achterkant heel veel zon, dat lichte wou ik behouden. De eetkamer in het oude gedeelte van het huis met de hoge plafonds, die mocht van mij wel meer kleur krijgen. Het is een bijzonder groenblauw geworden , het Atelier Sierra B6 uit het Safran Sierra-palet. Ik vind het een kalmerende kleur, die past bij de ruimte. Ik vond het spannend, maar nu de kleur erop staat ben ik heel blij met het resultaat.

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022
© BLUEMILES PHOTO EN VIDEOFY

Het lichte en luchtige van de keuken en het meer uitgesproken blauwgroen dat ik nog kan versterken met groene accessoires: het contrast tussen die twee werkt bijzonder goed. Een paar jaar geleden had ik niet gedacht dat ik ooit voor meer kleur zou kiezen, maar nu begrijp ik die opmars van natuurkleuren, die dat ‘veilige’ wit vervangen, veel beter.”

Hoeveel kleur wil je? Da’s de basisvraag”

Levis kleurexperte Isabelle De Ganck

Kleurspecialiste Isabelle De Ganck van Levis stelde voor de Levis Atelier-winkels een exclusieve kleurencollectie samen die uit vier eigentijdse paletten bestaat.

Isabelle: “Van veel wit naar steeds meer kleur: de vier nieuwe paletten zijn zo samengesteld dat je intuïtief kan kiezen wat het meeste aansluit bij jouw gevoel. Wil je dat die ruimte een oase van rust wordt, of is het voor jou een creatieve hub die niet levendig genoeg kan zijn? Binnen elk palet kan je ongelimiteerd mixen en matchen, alle kleuren werken onderling samen. Moeilijker dan dat is het niet: of je nu houdt van rustig klassiek of van trendy effecten, je kan je eigen stijl ontwerpen. In de Levis Atelier-winkels kan je advies krijgen als je wil, over de kleuren en alle technische aspecten van de verf die je kiest.”

4 Nieuwe kleurpaletten

Nordic Neutrals

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022

Niet wit-wit, maar wel licht: dit serene palet bestaat uit zachte wittinten, ivoor, luchtig blauw, lichtroze, zachtgeel en grijs, die een fris en tegelijkertijd rustgevend effect hebben.

Nesting in Nature

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022

De rust en warmte van natuurlijke kleuren geeft een gevoel van warmte en eenvoud. Van zanderig wit over poederig roze tot aards beige en vergrijsde groenblauwe tinten: in dit palet vind je de kleuren van het landschap, de zee en de lucht terug

Safran Sierra

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022

Rijk en warm en vooral levendig: dat is het effect als je de kleuren van dit palet – van frivole roze tinten en neutrale nudes tot warme terracotta- en specerijkleuren – mixt en matcht met avontuurlijke prints, vintage spulletjes en zachte, warme stoffen.

Sandy Seventies

Kleur bekennen: dé interieurtrend van 2022

De seventies zijn back! Maar dit keer meng je die typische kleuren als okergeel, petrolblauw en roestoranje met poederige pasteltinten. Dat brengt de seventiesvibe helemaal terug, opwindend en speels.

Dé woontrend voor 2022: meer kleur!

Na tien jaar clean wit op de muren was Ilse toe aan meer kleur in huis, maar ze wilde tegelijkertijd het ruimtelijke gevoel en de rust van dat egale wit bewaren. Welke kleur werkt dan? De kleuradviseur van de plaatselijke Levis Atelier-winkel loodste haar door verschillende kleuropties en uiteindelijk koos Ilse voor… verrassend groenblauw, een kleur uit het Safran Sierra-palet dat helemaal past in de trend van frisse en tegelijk rustige natuurkleuren.

Kijk je mee?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info en inspiratie klik hier.