Hip & happening: cider wordt hét zomerdrankje van 2018!

Aan de kant, gin-tonic. Deze zomer steelt cider de show op elk terras. Het verfrissende drankje op basis van appels is al even eenvoudig als geniaal en wordt getipt als dé smaaksensatie van het moment. Puur of gemixt in een cocktail? Alles kan en alles mag!

De zon laat zich steeds meer zien, dat betekent dat het cocktailseizoen éindelijk weer van start kan gaan. Deze zomer krijgen glaasjes cava, wijn en cocktails concurrentie van… cider. Deze licht-alcoholische (4,5% alc) drank op basis van appels is heerlijk verfrissend met een aangenaam fruitige toets. Maar er is meer! Cider bevat minder alcohol dan andere aperitiefdranken (lees: minder calorieën!), is glutenvrij en even vrolijk sprankelend als champagne. Win-win-win!

Rijke geschiedenis

Cider heeft een lange, rijke geschiedenis. In de veertiende eeuw werden kinderen in cider gedoopt omdat dat schoner was dan water en zeevaarder Captain Cook nam cider mee op zijn schepen om zijn bemanning te behoeden voor scheurbuik. In de achttiende eeuw, toen de Britse immigranten het natuurlijke drankje introduceerden in de Verenigde Staten, won het aan populariteit. Ook de legendarische Johnny Appleseed zit daar voor iets tussen. De man stond in voor de verspreiding van appelbomen en cider in de Midwest, waardoor vele Amerikanen betoverd raakten door het goddelijke appeldrankje. Door de jaren viel cider wat in ongenade, maar is ondertussen weer helemaal hip & happening in de VS en ook bij ons wint cider aan populariteit. De jongste jaren worden er ook meer gearomatiseerde ciders geproduceerd, om zo een moderne twist aan de klassieker te geven.

Cider bevat minder alcohol dan andere aperitiefdranken, is glutenvrij en even vrolijk sprankelend als champagne.

Ice ice baby

Cider is op z’n best indien je de ‘perfect serve’ volgt. De absolute nummer één regel is dat je cider altijd on the rocks (met ijsblokjes) drinkt. Je vult het voor 1/3 met ijsblokjes. Daarna schenk je de gekoelde cider erbij en nadien kan je eventueel fruit toevoegen of een takje munt. Dankzij deze ‘perfect serve’ wordt cider dé ultieme verfrissing op warme zomerdagen.

TIP: Niet enkel in sterrenrestaurants is presentatie belangrijk, ook in cocktailland wordt er almaar meer aandacht aan besteed. Hoe mooier, hoe smakelijker. Maak daarom ijsblokjes met daarin bosvruchten of stop een takje rond een ijsblokje zodat het op een appeltje lijkt. Heb je ‘m?

Hip & happening: cider wordt hét zomerdrankje van 2018!

Dankzij de ‘perfect serve’ wordt cider dé ultieme verfrissing op warme zomerdagen.

Strongbow

Er bestaan heel veel verschillende soorten cider, maar Strongbow Apple Ciders is de favoriet! Het drankje is wereldwijd de best verkopende cider en werd onlangs ook door de Belgische consumenten uitgeroepen tot Beste Product van het Jaar 2017-2018. Strongbow wordt vooral geprezen door zijn authentiek karakter en natuurlijke smaak. Voor de Belgische liefhebbers van Strongbow zijn er drie verschillende smaken beschikbaar:

– Strongbow Gold Apple: goudkleurig en heerlijk fruitig, met een toets van groene appels en een zachte elegante afdronk.

– Strongbow Red Berries: heerlijke combinatie van appels en verschillende rode vruchten, met een aangename eindnoot van aardbei.

– Strongbow Elderflower: subtiele combinatie van appels en vlierbloesem, met een frisse eindnoot van limoen.

Santé!

Op zoek naar lekkere apero- en coctailreceptjes voor deze zomer? Lees dan zeker de andere artikels in dit dossier!