Een scherm dat verdwijnt in je interieur

De QLED 8K-tv biedt meer dan de allerbeste beeldkwaliteit die op de markt voorhanden is. De superkrachtige processor maakt het mogelijk om het toestel bijna volledig onzichtbaar te maken wanneer het uitgeschakeld is. Welkom in de wondere wereld van de Ambient Mode!

Superieure helderheid, diepe contrasten en een grote kijkhoek garanderen een verbluffend immersief beeld, ongeacht de lichtomstandigheden, ook indien de oorspronkelijke beelden in een lagere resolutie werden opgenomen. De unieke Quantum Dot-technologie die licht omzet in de meest intense kleuren zorgt voor supergedetailleerde en nog realistischere beelden. Maar de kracht van deze revolutionaire processor, die gebaseerd is op artificiële intelligentie, gaat verder. Hij maakt het ook mogelijk om je tv letterlijk te laten verdwijnen … wanneer die uitgeschakeld is. Dat is wat Samsung de Ambient Mode noemt.

Wanneer de tv verdwijnt

Dankzij de krachtige processor kan je televisie zich volledig integreren in je interieur. Gedaan dus met die grote zwarte vlek in het midden van de salonmuur die heel wat mensen ervan weerhoudt om te kiezen voor een XXL-tv … “Mensen besteden steeds meer aandacht aan hun interieur”, onderstreept Peter Vanden Bossche, Senior Product Manager TV van Samsung België. “Toch verkiezen ze ook steeds grotere tv-schermen die een grote zwarte vlek vormen wanneer het toestel is uitgeschakeld. Het was voor ons dan ook primordiaal om een oplossing te vinden die het mogelijk maakt om de tv zo goed mogelijk te integreren in het interieur. Met de QLED 8K-televisies is de oplossing radicaal: wanneer het toestel is uitgeschakeld, laten we de tv gewoon verdwijnen …”

Het was voor ons primordiaal om een oplossing te vinden die het mogelijk maakt om de tv zo goed mogelijk te integreren in het interieur

Een venster op de wereld

Concreet betekent de Ambient Mode-functie dat het tv-scherm het patroon of de kleur van de muur waartegen het toestel geplaatst is, kan overnemen. Op die manier gaat het tv-toestel naadloos op in het interieur. De schermrand is bovendien zo fijn dat hij amper te detecteren is en de onzichtbare verbinding met de andere randapparatuur versterkt dit effect. Naast deze DECO-optie, biedt Ambient Mode ook een INFO-optie voor wie de weersinformatie en nieuwsberichten graag bij de hand heeft. Met de PHOTO-mode wordt je televisie een fantastische fotokader met tal van mogelijkheden. Een open raam met uitzicht op een droomstrand, een betoverend landschap … of op de wereld?