Recepten Recepten Een koud kunstje: kies dit jaar voor deze super-de-luxe koude schotel als eindejaarsmenu Vermijd paniek in de keuken: ons coole feestmenu maak je op voorhand klaar.
Lifestyle Lifestyle Wij kiezen voor jou: stijlvolle cadeau-inspiratie gecureerd door onze kenners Denk eens verder dan een cadeaubon of een fancy geurkaars: met de gecureerde tips van de Knack Weekend-redacteurs vind je gegarandeerd hét topcadeau voor onder de boom – al zul je er misschien wel een pot voor moeten leggen.
Culinair Culinair Frisco fever: dit zijn de 4 beste frisco’s die je in de supermarkt kan vinden Op zoek naar verkoeling met een vleugje nostalgie? Rep je naar het vriesvak in je lokale supermarkt en kies een van deze frisco's uit.
Culinair Culinair Benen onder tafel: de 10 favoriete restaurants van onze recensenten in 2023 Ook dit jaar gingen onze recensenten wekelijks op pad om restaurants over heel België op de proef te stellen. We vroegen hen naar hun favoriete adressen. Sommige jobs zijn ongelooflijk jaloersmakend. Het afgelopen jaar bezochten onze culinaire recensenten maar liefst 32 restaurants in Vlaanderen en Brussel om er hun genuanceerde mening over neer te pennen. …
Culinair Culinair Waarom moet ik een voorschot betalen als ik reserveer? 'We moeten gasten een beetje opvoeden' No-shows. Tien jaar geleden kende geen enkele gast die uitdrukking, vandaag zijn ze het regelmatig, zo blijkt. Wij vroegen restaurateurs naar hun oplossingen voor het veelvoorkomende probleem.
Culinair Culinair Geven we geen fooi meer? 'Misschien worden we terug wat guller als de rekening betalen weer meer aandacht krijgt' Vroeger was het eenvoudig: je betaalde je rekening, liet wat wisselgeld liggen et voila, fooi. Maar nu we allemaal elektronisch betalen, doen we dat blijkbaar veel minder.
Culinair Culinair Is iedereen vandaag restaurantrecensent? 'Ook al zijn er 99 goede reviews, het is die ene slechte die je raakt' De web- of reserveringssite van het restaurant, Google en Tripadvisor, je kunt vandaag op heel wat plaatsen je mening kwijt. Maar is dat ook een goed idee?
Human Interest Human Interest Meer gezwam: 2022 was het jaar van de paddenstoel Schimmels een schimmige trend? Allesbehalve. Van design en mode tot huidverzorging en voedingssupplementen: afgelopen jaar waren we in de ban van de zwam.
Getest Getest Ovenhapjes getest: vier voltreffers uit de supermarkt Recensent Barbara Serulus proefde 30 ovenhapjes uit het supermarktassortiment om je te behoeden voor miskopen. Een verbrande tong nam ze daarbij voor lief. Vijf hapjes stegen boven de massa uit. Zet de oven alvast op 180°C.
Culinair Culinair Goed gegeten en nooit meer vergeten: de 7 favoriete restaurants van onze recensenten uit 2022 Wekelijks stuurt Knack Weekend een recensent op pad op een restaurant grondig te testen. Welke adressen zijn hen afgelopen jaar bijgebleven? Een overzicht.
Recepten Recepten Knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki Deze knapperige witloofsalade met mandarijn en kaki zorgt voor de nodige groenten en frisheid op een feesttafel.
Venkel-sinaaschutney met tijm Salades zijn een prima side dish. Klassiek is de groene salade met citrusdressing en noten. Maar het mag ook iets meer zijn. Culinair journaliste Barbara Serulus bracht vorig jaar samen met Johanna Goyvaerts en Tine Lejeune het mooie kookboek Diner uit, met daarin twaalf handleidingen voor twaalf fijne diners. Eentje was een kaastafel, waarbij de originele salades, een aperitief met rauwkost en een chutney voor de nodige groenten en frisheid zorgden.