Steven De bruyn (El Fish), denkt en ademt muziek. Samen met de andere groepsleden staat hij te popelen om opnieuw op te treden nu hun cd “Wisteria” uitkomt.

Hoeveel mondharmonica’s bezit je?

Ik zou ze moeten tellen. Als ik optreed, heb ik er altijd veel bij, zeker 20. Speciale modellen, reserves… Ze hebben allemaal een eigen functie. Ik stem ze ook zelf.

Waar vind je ze?

Harmonica’s en kleine instrumenten, dat is het enige wat ik echt verzamel. Er zitten tweedehandse bij. Die basharmonica bijvoorbeeld, zo’n groot ding, daar heb ik jaren naar gezocht. In muziekwinkels speur ik ook altijd naar modellen die ik nog niet heb.

Speel je elke dag muziek?

Elke dag, maar niet altijd harmonica. Ik hoef ook niet aan een instrument te zitten, ik speel vaak in mijn hoofd. Als je iets in je hoofd hebt, kan je het vrij snel spelen.

Waarover praat de groep in het busje, op weg naar een optreden?

Vier mannen bij elkaar, ra ra ra? We zeveren, geven commentaar op optredens en het eten, praten over andere groepen, roddelen… Je praat om de tijd te doden.

Wie bewonder je?

Mensen die wars van alle ‘normaliteit’ in iets zots geloven en dat dan ook uitvoeren.

Wat is je absolute favoriete plaat?

Een fantastische plaat is Kind of Blue van Miles Davis. Die plaat is af.

Welk boek heeft jou gevormd?

Ik ben een slechte lezer. Ik doe het bijna nooit. Maar zoals mensen in de fauteuil een boek lezen, zo ga ik echt zitten om naar een plaat te luisteren.

Heb je een levensmotto?

Geniet van kleine dingen en neem tijd om te leven.

Wat is je favoriete reisbestemming?

Zuid-Europa en Noord-Afrika. Ik hoop dat ik binnenkort iets beter verdien, zodat ik kan reizen. Met de groep treden we wel in het buitenland op en dan zie je een stukje van de wereld, maar het mag gerust iets meer zijn. Ik wil graag naar Latijns-Amerika.

Breng je souvenirs mee?

Instrumentjes en kruiden. Ik probeer de typische souvenirwinkels te vermijden, alhoewel dat in Marokko moeilijk is. In Praag liet ik mij verleiden tot dit sprookjesachtige belletje.

Ben je sportief?

Ik heb lang judo gedaan. Nu heb ik net het zwemmen weer ontdekt, dat kan goed doen.

Hoe kom je tot rust?

Door te wandelen, buiten of in de stad. Waar ik woon is er een berg met een bank en vandaar zie je heel Leuven. ’s Avonds kom ik er wel eens: de stad ziet er dan feeëriek uit, met al die lichtjes.

Wat is je beste en je slechtste eigenschap?

Ik ben een Stier en dus een koppige mens. Zit er iets in mijn hoofd, dan doe ik dat ook. Dat is tegelijkertijd mijn beste en mijn slechtste eigenschap.

Kook je graag?

Ja, maar mijn vriendin kookt ongelooflijk goed, waardoor ik het niet zo vaak doe.

Heb je een lievelingsrecept?

Niet voor elke dag, maar fantastisch lekker vind ik alio, olio e peperoncino. Dat maak ik zelf. Met goede basisingrediënten. Ik hou het meest van pure dingen.

Wat is je favoriete restaurant?

Visrestaurant De Walvis in Leuven.

Wat heb je altijd bij je?

Een mondmuziekske natuurlijk, en vaak een kleine dictafoon. Als ik een idee heb, kan ik dat meteen inzingen. Maar ik ondervind dat ik meer ideeën heb als ik dat ding thuis laat. Uiteindelijk overleeft een idee wel.

Waar heb je een hekel aan?

Aan burgerlijke, vastgeroeste mensen. En nog erger: aan humorloze mensen.

Welke droom wil je nog realiseren?

De hele wereld rondreizen met mijn muziek. Dat zou ik mooi vinden.

Heb je beautyroutines?

Ik verzorg mijn lippen zeer goed, dat is belangrijk. Ik heb alles geprobeerd, Labello en lippenbalsmen uit de apotheek, maar gewone vaseline is het best.

Trui Moerkerke / Foto’s Guy Kokken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content