Een zonnige vakantie lijkt wonderen te doen voor een huid die last heeft van acne. Maar terug thuis lijken de ettertjes eens zo hard toe te slaan. De zon droogt de huid immers uit, wat aanvankelijk de pukkels doet verminderen, maar tegelijkertijd verdikt de hoornlaag om zich te verdedigen tegen de uv-stralen. Dat geeft meer dode huidcellen, die de talgklieren makkelijker verstoppen, wat de ideale broedplaats vormt voor een flinke puist.

Bondgenoten om de pukkelinvasie onder controle te houden vind je in apotheek, supermarkt en parfumerie.

l La Roche-Posay pakt met Effaclar Duo (40 ml : 15,50 euro) tegelijk onzuiverheden en verstopte poriën aan. Het merk heeft ook twee verzorgingslijnen die zich meer specifiek richten op ontstekingen (Effaclar A.I.) of verstopte poriën (Effaclar K).

Vanaf september in de apotheek

l Louis Widmer heeft een uitgebreide anti-acnelijn : Skin Appeal bevat een antibacteriële reinigingsmousse (12,90 euro), een milde lotion (9,90 euro), een verzorgende gel (11,90 euro) en stick (7,90 euro) om probleemzones lokaal aan te pakken, een matterende dag- en nachtverzorging (Sebo Fluide 30 ml : 9,90 euro). Een verzorgende coverstick (7,90 euro) camou-fleert de puistjes.

In de apotheek

l Het gamma Anti-Blemisch Solutions van Clinique is een referentie in de strijd tegen puistjes. Het merk breidt zijn gamma uit met een concealer (18,90 euro) die meteen ook nieuwe puist-jes in de kiem smoort en een reinigend kleimasker (28,55 euro) dat irritaties en roodheid vermindert.

In de parfumerie

l Garnier Pur Active gamma werkt bacteriewerend en exfoliërend en houdt de talgproductie in toom. Een verzorgend complex moet de littekentjes sneller doen verdwijnen. Naast de basisverzorging (reinigingsgel : 8,59 euro, lotion : 8,39 euro, verzorgings-crème : 7,69 euro) is er ook nog een uitdrogende roller (7,99 euro) voor het precisiewerk.

In de supermarkt &

drogisterij

l Volgens Innéov, een joint venture tussen L’Oréal en Nestlé, ligt de oorzaak van onzuiverheden en een vale teint bij inwendige stress. En moet het probleem dan ook van binnenuit aangepakt worden. Ze stellen voedingssupplementen voor die je als halfjaarlijkse kuur gebruikt om de huid te ontgiften. Imperfections D-tox (40 tabletten : 24 euro) bevat magnesium, vitamines B6 en C en polyfenolen uit witte druif.

Vanaf september in de apotheek

Door Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content