Vitello Tonnato

© DIANE HENDRIKX

VOOR 4

1 1,5 kg kalfsnootjes

Julienne van groenten

(3 wortels, 1 selder, 2 uien)

1 glas witte wijn

Peper en zout

SAUS

2 5 eieren

1 l zonnebloemolie

Citroen of witte azijn

2 ansjovissen

250 gram tonijn uit blik

2 kappertjes

DRESSING

3 Een handvol kappertjes

Enkele gedroogde tomaten

1 tomaat

Rucola

Strooi peper en zout op het kalfsvlees. Bak het vlees in een pan samen met de julienne. Voeg de witte wijn toe zodra het vlees goudbruin kleurt. Dek af en zet 40 minuten in de oven, op 180-200°C. De cuisson is klaar wanneer het hart van de kalfsnootjes roze is als je ze in tweeën snijdt.

Voor de bereiding van de saus: mix vijf eieren in een blender. Voeg een snufje zout toe en giet er beetje bij beetje de zonnebloemolie bij. Voeg daarna een scheutje witte azijn of citroen toe en tot slot de mix van de ansjovissen, de tonijn en de twee kappertjes.

Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes. Giet de saus erover en voeg een paar kappertjes, gedroogde tomaten, verse tomaten en rucola toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content