Knack organizeert voor zijn lezers terug 5 zomerwandelingen, met heel wat aandacht voor de kunst en de kultuur, maar ook voor het omliggende groen van 5 provinciesteden. Straks bezoeken we Braine-l’Alleud, Turnhout, Hasselt en Brugge. Eerste in de rij is Oudenaarde. Deze monumentenstad bezit echte pareltjes zoals het stadhuis, de abdij Maagdendale, de O.L.-Vrouwekerk van Pamele, het begijnhof enzovoort. Een ommetje doorheen het groene landschap toont een prachtig zicht op de Vlaamse Ardennen. En dat Oudenaarde ook een brouwerscentrum is, zullen we geweten hebben. De Baudelotzaal van brouwerij Liefmans en de tentoonstelling “Oudenaarde, een vat biergeschiedenis” in het Vleeshuis kunnen immers bezocht worden.

START :

Gratis inschrijvingen op zondag 2 juli tussen 10 u. en 14 u. op het Tacambaroplein op 250 m van het station. Vlotte treinverbindingen via Kortrijk, Brussel en Gent. In elk vertrekstation kan je een ticket aankopen met 60 % reduktie en een maximum van 320 frank heen en terug. Vermeld kortngskode KV1. Wie met de auto komt, neemt op de E17 afrit Zevergem (nr. 8) of op de E40 afrit Erpe-Mere (nr. 18 en dan via N46 naar Oudenaarde). Parking op het Tacambaroplein en bij het station.

ANIMATIE :

In het Liedtspark is een groot 11 juli-blijspel geprogrammeerd vanaf 13 u.30. Op de kontroleplaats treedt de Willy Aelvoet Orleans Swingband op terwijl de kinderen terechtkunnen op het springkasteel of bij de kindergrime. Elke deelnemer krijgt ook een fris biertje van Belle-Vue of water van Evian. Vanaf 15 u. is er muzikale animatie op de Grote Markt met een jeugdtaptoe gevolgd door eigentijdse humoristische folk van Ed Kooyman en Herman Van Haren. Om 17 u.30 prezenteert Geert Hoste de prijzentombola met een prijzenpot t.w.v. 160.000 fr. Wie een reischeque Jet Air van 50.000 frank of een Knack-fiets of een weekend Molenheide enzovoort wil winnen, moet onderstaande bon uitknippen, laten afstempelen op de kontrolepost en in de Knack-urne op de Grote Markt deponeren.

VISUM-PRIJSVRAAG :

Zondag a.s. 25 juni hoor je in “Visum”, het toeristische programma op Radio 2 (tussen 9 en 10 uur) een reportage over deze wandeling in Oudenaarde. Als extra prijs kan je een weekendverblijf in Durbuy winnen als je het korrekte antwoord vindt op de Visum-prijsvraag. Het antwoord schrijf je op een kaartje met vermelding van naam en adres en gooi je op het einde van de wandeling in de Radio 2-urne. Deze prijs wordt apart verloot onder de juiste antwoorden.

SPAARAKTIE :

Dankzij de sponsors krijgen de gezinnen die deelnemen aan 3 van de 5 zomerwandelingen een pakket van 3 prijzen aangeboden (geschenk NMBS, baseball-pet Knack en 3 bieren van Belle-Vue). Voor amper 100 frank kan je bij de start deze spaarkaart aankopen.

WEEKENDARRANGEMENTEN :

Misschien wil je er in Oudenaarde een weekenduitstapje van maken. Oudenaarde heeft alleszins voldoende toeristische troeven om dit te verantwoorden. Bij de Dienst van Toerisme kan je terecht voor boekingen en informatie, op het telefoonnummer (055) 33.72.51.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content