
Toast met Brusselse champignons
INGREDIËNTEN
VOOR 4
4 dunne, ronde sneetjes
zuurdesembrood
600 g gemengde
Brusselse champignons
1 el gekonfijte knoflook
1 el fijngesnipperde sjalotten 1 el fijngesneden
platte peterselie
4 dunne plakjes gerijpte
gedroogde entrecote
1 geschilde koolrabi.
Voor de crumble van
noten en comté
60 g bloem
50 g samengestelde boter 30 g fijngehakte noten
30 g geraspte comtékaas,
Voor de peterselieolie
1 bosje peterselie
20 cl olijfolie, peper en zout
BEREIDING
Leg de sneetjes brood tussen 2 bakplaten en kleur ze gedurende 8 minuten op 160°C in de oven.
Maak de champignons schoon, verwijder de voetjes en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan met een straaltje olijfolie en sauteer ze 4 minuten op een hoog vuur. Voeg zout toe.
Doe de gekonfijte knoflook, sjalot en peterselie erbij, laat nog 2 minuten bakken en breng op smaak.
Meng alle ingrediënten van de crumble (de boter als laatste) en zet 12 minuten op een bakplaat in de oven op 180°C, tot de crumble mooi goudbruin kleurt.
Voor de peterselieolie
meng de ingrediënten in een keukenrobot en mix goed.
Leg een lepel champignons op het bord, de snee brood, dek af met crumble, omcirkel de champignons met peterselieolie en leg de plak rundvlees erbovenop. Werk af met vers geraspte koolrabi.
TIPS VAN DE CHEF
– Alles over Brusselse champignons kom je hier te weten: lechampignondebruxelles.be
– Geen tijd om naar Brussel te rijden voor je champignons? Dan kun je ze desnoods vervangen door shiitake, maitake of eventueel nameko.
– Gebruik voor de peterselieolie een olijfolie van goede kwaliteit.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier