Florine Boucher droeg haar Mosselkookboek op aan alle ‘mosselaars’ in de stroom der tijd. In haar met zorg uitgegeven boek vertelt zij over de geschiedenis van de mosselvisserij, wordt het weekdier in zijn gangen gevolgd van zaad tot panklare mossel, weidt zij uit over de hangcultuur en komt zij uiteindelijk tot de mossel in de keuken. Florine geeft uitleg over de aanschaf, het bewaren, het schoonmaken, het opensteken en het koken van mosselen. Vervolgens presenteert zij gevarieerde recepten, zoals: mosselen in droge citroenmarinade, aardappelsalade met mosselen en Provençaalse mayonaise, pistou van mosselen uit de Languedoc, taboulé van mosselen en New England chowder met mosselen.

Mosselkookboek: Scepter Boekproducties/Roularta Books, 698 fr.

Om goed te functioneren hebben mensen 1,5 liter water per dag nodig. Om het drinken onderweg makkelijker te maken komt Evian met de Nomadefles, een innovatieve, ergonomische 75 cl-fles waarmee je op elk moment kan drinken dankzij de dop met haak waarmee je de fles aan een kledingstuk kan vastmaken. Als je dorst hebt, kan je de haak van de fles gebruiken om ze met één hand te openen en te sluiten. Bovendien heeft de makkelijk samendrukbare fles niet alleen een verbeterde greep maar ook een gestroomlijnd mondstuk om knoeien te voorkomen. Verkrijgbaar in alle warenhuizen (29 fr.).

Paparazzi is een nieuw café-restaurant in Gent waar je in ongedwongen sfeer kan aperitieven, betaalbaar lunchen of in stijl dineren. Zakenman Johan De Temmerman liet een oud fabriekje aan het ‘Zuid’, in de Oudescheldestraat (tussen de Vlaanderenstraat en de Kuiperskaai) verbouwen. Heimwee naar vervlogen tijden was de aanzet tot de inrichting en de naam: de jaren ’60, Fellini, La Dolce Vita, de fotograaf uit de film, Paparazzo. Het woord paparazzi, dat ervan werd afgeleid, slaat op de nieuwsgierigheid en de behoefte aan sensatie. Vanop de duplex, onder het blanke gebinte, domineert een filmcamera het uitgaansgebeuren. Aan de muren hangen nostalgische foto’s van Marlon Brando, Marilyn Monroe, Louis Armstrong, JFK en Elvis Presley. Zelfs Lady Di, die helemaal niet thuishoort in de jaren ’60, kreeg een plaatsje. Paparazzi heeft geen vaste kaart, maar biedt dagelijks een 15-tal suggesties. Er is keuze uit vlees, vis, vegetarische gerechten en allerlei slaatjes. Specialiteit is kip, doorregen met Serranoham, in een jasje van filodeeg en opgediend met tomatencoulis geparfumeerd met wodka Moskovskaya en Georgische kruiden. Baas Johan De Temmerman maakt deel uit van Art for Art, een agentschap dat Russische artiesten naar België haalt. Het ligt in de bedoeling dat zij in de toekomst in Paparazzi een podium krijgen.

Paparazzi: Oudescheldestraat 14, 9000 Gent. Tel. 09-330 00 61. Dagelijks open van 12 tot 15 u. en van 18 tot 24 u.

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Sydney – die plaatsvinden van 13 september tot 1 oktober – lanceert Delhaize ‘De Leeuw’ drie kant-en-klare gerechten voor sportlui: Tarwekiemen met Maïs, Erwtjes en Tomaten (520 g, 99 fr.), Kipfilets met Volkoren Spaghetti en Groenten (590 g, 169 fr.) en Spirelli Goreng met Quorn (520 g, 169 fr.). Voor de samenstelling ging Delhaize te raden bij voedingsspecialisten en voor de realisatie zorgde Hot Cuisine. De sportgerechten bestaan hoofdzakelijk uit ingrediënten die rijk zijn aan complexe koolhydraten. De bereidingen vormen een evenwichtige voeding, aangezien een gerecht van 500 g niet meer dan 20 g vet, 35 mg cholesterol en 3 g zout bevat. Er zitten ook minimaal 15 g vezels in. De fitness-gerechten zijn geschikt voor sportlui én voor eenieder die gezond en evenwichtig wil eten.

De nieuwe editie van het culinaire magazine spijs&drank – een must voor wie eten en drinken even belangrijk vindt als ademen en houdt van de lekkere dingen van het leven – is vanaf 31 augustus te koop in de krantenwinkel.

Pieter Van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content