SMEREN DOET (BETER)BEWAREN

© ILLUSTRATIES EVA MUNDORFF

DIT SEIZOEN KRIJGEN OPVALLEND VEEL KLASSIEKERS EEN UPDATE. MET EEN AANGEPAST VERKOOPPRAATJE ERBIJ, SOMS EENVOUDIG, SOMS ULTRATECHNISCH. VOOR ELK PROBLEEM IS ER EEN OPLOSSING !

FRISSE TEINT

Symptomen : doffe, vlekkerige teint.

Diagnose : een doffe teint wordt veroorzaakt doordat de huid het licht slecht weerkaatst. Mogelijke oorzaken zijn : ruwe huidtextuur, pigmentvlekken, gebrek aan hydratatie.

Voorschrift : producten die de huid gladder maken, die vervagende stoffen bevatten om de teint egaler te maken en slimme pigmenten die het licht beter weerkaatsen en de huid daardoor helderder doen lijken.

ROC REPULPANT ECLAT (POT OF POMPFLACON 50 ML: 23,95 EURO)

bevat hydraterende stoffen die de huid er voller doen uitzien, een exfoliërend ingrediënt dat glad maakt en dat, samen met slimme pigmenten, helpt om het licht beter te weerspiegelen zodat de huid lijkt te stralen (apotheek).

L’ORÉAL YOUTH CODE LUMINIZER (SERUM 30 ML EN POT CRÈME 50 ML: 16,99 EURO)

beide beloven instanthydratatie en eclat (vooral de crème, dankzij paarlemoerpigmenten) en een zichtbaar egalere teint (grootdistributie).

VICHY IDÉALIA

(CRÈME 50 ML: 24,95 EURO)

zet antioxidanten en exfo- liërende stoffen in voor een gladdere huid en een egalere, stralende teint (apotheek).

LIÉRAC LUMINESCENCE SERUM LUMIÈRE CORRECTEUR DE TEINT (PIPETFLACON 30 ML: 65 EURO)

paarlemoerfluidum dat de huid meteen een stralende gloed geeft en op termijn belooft om rode vlekken en pigmentvlekken te verminderen en de huidtextuur te verfijnen (apotheek).

NUBO WHITE DIAMOND RADIANCE CREAM (30 ML: 100 EURO)

werkt met superantioxidant vitamine C om vlekken te vervagen en te voorkomen (www.parfuma.be).

STRAKKE HUID

Symptomen : verslapping en rimpels.

Diagnose : bij het verouderen komt er sleet op het functioneren van de huid. Meer bepaald het collageen (de ‘vulling’ of het volume van de huid) en elastinevezels (die de veerkracht bepalen) verminderen in kwaliteit, waardoor de huid minder stevig en minder veerkrachtig wordt.

Voorschrift : multifunctionele crèmes die goed hydrateren, de collageenproductie stimuleren en de huid (tijdelijk) opspannen.

CLARINS MULTI-RÉGÉNERANTE (DAGCRÈME POT 50 ML: 73 EU-RO, NACHTCRÈME: 76,50 EURO)

deze klassieker kreeg een nieuwe textuur en een modernere formule die, naast een lifteffect, ook de verbindingen tussen vezels en cellen zou verbeteren, zodat de huid soepel blijft en rimpels uitblijven (parfumerie).

YSL FOREVER YOUTH LIBERATOR (CRÈME, SERUM, OOGCRÈME)

is een nagelnieuw gamma dat zich baseert op de glycobiologie, een van de meest belovende technologieën van de toekomst, als we het MIT mogen geloven. De complexe theorie die eraan ten grondslag ligt komt erop neer dat de gebruikte stoffen de communicatie op verschillende niveaus in de huid gaan verbeteren, waardoor die weer als een jonge huid gaat functioneren. Beloofd resultaat: minder rimpels en een stevigere, stralende huid (parfumerie).

LANCÔME RENERGIE MULTI-LIFT (50 ML: 101,17 EURO)

ontworpen om op verschillende niveaus in de huid te werken, dankzij een technologie die de verbindingen tussen de huidlagen zou verbeteren zodat de huid gelift lijkt. De getinte versie (40 ml: 66,09 euro) bevat speciale pigmenten die de huid een gloed geven en optisch egaliseren (parfumerie).

SHISEIDO ADVANCED SUPER REVITALIZING CREAM

(POT 50 ML: 92 EURO)

superhydraterende klassieker die soepelheid en een betere textuur belooft, zodat de huid zachter en gladder aanvoelt en rimpels vervagen (parfumerie).

L’ORÉAL REVITALIFT TOTAL REPAIR 10 (14,99 EURO)

belooft de courantste tekenen van veroudering zoals rimpels, verslapping, vochtgebrek en een onregelmatige teint en huidtextuur aan te pakken en te herstellen (grootdistributie).

HELENA RUBINSTEIN THE NEW PRODIGY (POT 50 ML: 190 EURO, OOGCRÈME 15 ML: 100 EURO) inzichten uit de moleculaire biologie en technologieën die de huideigen verdedigings- en herstelmechanismen stimuleren gaven aanleiding voor de update van deze luxueuze klassieker met ‘allround- werking’: hydrateert, verstevigt, vervaagt rimpels en laat de huid stralen (parfumerie).

DIOR CAPTURE XP ULTIMATE WRINKLE CORRECTION CREME (DAGCRÈME 50 ML: 100,76 EURO, NACHT: 111,36 EURO, SERUM 50 ML: 121,96 EURO)

zet stamcellen in om in alle huidlagen door te werken en indirect de productie van hyaluronzuur te stimuleren. Belooft een stevigere, gladdere huid met minder diepe rimpels (parfumerie).

GEZONDE UITSTRALING

Symptomen : droge, trekkerige huid met fijne lijntjes.

Diagnose : behoefte aan hydratatie.

Voorschrift : vochtinbrengende crèmes met toegevoegde waarde in de vorm van vetstoffen die de huidbarrière versterken en antioxidanten die beschermen tegen huidveroudering. Een intense hydratatie doet de huid licht opzwellen, waardoor lijntjes en fijne rimpels minder diep lijken.

Filorga Hydra-filler

(pot 50 ml: 45 euro)

heeft hyaluronzuur als ster-ingrediënt. Dat legt een film om vochtverlies te voorkomen en zou via microfragmenten diep in de huid dringen om er de collageenproductie te stimuleren, zodat de huid beter gevuld lijkt (Ici Paris XL).

NUXE CRÈME PRODIGIEUSE (TUBE 40 ML: 24 EURO,

POT 50 ML: 27 EURO)

deze hydraterende klassieker kreeg een update met anti-oxidanten, om vrije radicalen in de kiem te smoren (parafarmacie).

CHANEL HYDRABEAUTY

(POT 50 ML: 61,02 EURO, SERUM 30 ML: 73,22 EURO)

hydraterend camelia-extract voorkomt dat vocht verdampt, gember beschermt door vrije radicalen te neutraliseren (parfumerie).

Clinique Moisture

Surge Intense

(50 ml: 45 euro)

update van een klassieker die nog meer vocht vasthoudt door de huidbarrière te versterken (parfumerie).

VALMONT HYDRA REGENETIC (POT 50 ML: 225 EURO)

hydraterende antiverouderings- crème die DNA inzet om hydraterende stoffen beter te doen indringen en om de huid van binnenuit te hydrateren door de hyaluronzuurproductie te stimuleren (parfumerie).

Caudalie Vinosource Serum SOS Désaltérant

(30 ml: 27,85 euro)

mix van druivenwater, hydraterende ingrediënten en vet-stoffen die een verzachtende, vochtinbrengende verzorging geeft (parafarmacie).

KIBIO HYDRATATION INTENSE (POT 50 ML: 30 EURO)

natuurlijke crème met plantenextracten die hydrateren, voeden en vrije radicalen neutraliseren (apotheek).

Guerlain Super Aqua Serum (30 ml: 103,08 euro,

vanaf april)

deze klassieker kreeg een upgrade met een detoxcomplex, waardoor vocht beter wordt vastgehouden

(parfumerie).

DOOR SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content