
SALIESPRITZ
Combineer verwarmende gember en kruidige salie met een droge schuimwijn voor een perfecte winterse cocktail.
500 ml water
250 g suiker
een busseltje of 20 blaadjes gedroogde salie
3 el geschilde en geraspte gember
zeste van 1 citroen of sinaasappel
een droge schuimwijn
Verwarm water en suiker in een pannetje. Voeg de salie en gember toe als de siroop aan de kook komt. Laat 5 minuut-jes meekoken op een zacht vuurtje. Zet daarna het vuur af. Voeg de zeste van een halve citroen of sinaasappel toe (wat je zelf het lekkerste vindt) en laat de siroop afkoelen. Gebruik de rest van de zeste om straks de glazen te decoreren.
Giet in elk glas een eetlepel van de siroop en vul het verder met ijskoude schuimwijn. Garneer elk glas met een stukje zeste.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier