Pierre Darge
Pierre Darge Freelancejournalist

CRUISE

In de nieuwe zomerbrochure van Cruise Travel staan bijna alle cruises die op de Belgische markt te koop zijn, meestal inclusief het vervoer naar de vertrekhaven. Jean Alen, de doorwinterde reisjongen achter het projekt, wil drie clichés omver halen : dat cruises onbetaalbaar zouden zijn, dat ze alleen voor oude mensen zijn bedoeld en dat er aan boord niets gebeurt. Dat laatste klopt alvast niet, en dat van die prijzen moet sterk worden gerelativeerd. Vier dagen cruisen op de Middellandse Zee, inclusief vervoer vanuit België, kan al vanaf 19.360 frank ; twaalf dagen van Rome naar Istanbul langs de Griekse eilanden, Egypte en Turkije vanaf 49.560 frank (inclusief de vluchten). Acht dagen in het Caraïbische gebied gaan van de hand vanaf 64.080 frank, terwijl een derde persoon in de kabine slechts 43.940 frank betaalt inclusief de vluchten.

De brochure bevat de reisroutes, het dekplan en de prijzen. Wie ook nog op de hoogte wil gehouden worden van de voordelige last minute-aanbiedingen, kan lid worden van de Cruise Club en dat kost 250 frank per jaar. Die aanbiedingen liggen ook gratis bij de reisagent.

– Info : brochure Cruise Kompas Zomer 1995, bij de reisagent of rechtstreeks op het nummer (03) 236.89.39.

SKANDINAVIE

Het Bureau Scandinavia in Brussel specializeert zich sinds jaren met sukses op Noord-Europa. In de nieuwe brochure vonden we bij de nieuwigheden een tiendaagse groepsreis per autocar langsheen de mooiste Noorse fjorden (34.990 fr. in halfpension, inclusief vervoer en overtochten), een zesdaagse korte kennismaking met Noorwegen per autocar (24.730 frank in halfpension, inclusief alle vervoer) en een tiendaagse groepsreis doorheen Lapland (69.990 frank in halfpension, incl. vluchten, cruise, vervoer per autocar). Apart en nieuw is de Wildernisexpress in Zweden, een achtdaagse verkenning van het noorden van het land die gedeeltelijk met de trein gebeurt. De deelnemers reizen eerste klasse in de dollarwagons, museumstukken uit de jaren dertig. Onderweg wordt de tijd genomen om het land te voet, met de mountainbike en per kano te verkennen. Op basis van kamer met ontbijt (inclusief de internationale en binnenlandse vluchten, evenals de treinreis) betaalt men voor dit buitenbeentje 63.500 frank.

– Info : brochure Scandinavië ’95 van Bureau Scandinavia, bij de reisagent.

REISHANDBOEK

Bij Lannoo verscheen in de Trotter-reeks een heel uitzonderlijke gids, het reishandboek. Deze gids bevat een schat aan praktische informatie, van de papierberg waarmee een wereldreiziger wordt gekonfronteerd tot tips voor geldzaken onderweg, gezondheid, transport, woningruil, maar ook voor verzekeringen, werken op reis of de beslommeringen waarmee diegenen te maken krijgen die langdurig op reis gaan. Samengesteld door de medewerkers van Wegwijzer Reisinfo is deze Trotter een must voor elke zichzelf respekterende reiziger, en dat voor 465 frank.

EINSTEIN ON THE BEACH

De brochure Einstein on the beach die rechtstreeks aan de klant wordt gericht, kombineert kultureel getinte reizen met sportmanifestaties, natuur met muziek, design met aktualiteit. In de brochure vonden we een tweedaagse kennismaking met Claude Monet en de impressionisten in Parijs in kombinatie met een bezoek aan de Monet-tuin in Giverny (4800 frank voor een overnachting met ontbijt, de autocarreis, de begeleiding en de tickets), naast een bezoek aan het natuurpark van de Hoge Veluwe verweven met een bezoek aan het Kröller-Müller Museum (3950 frank voor één overnachting in halfpension, fietshuur en begeleiding). Drie dagen Londen met de nadruk op design (Victoria & Albertmuseum, Harrods en Liberty’s, de architektuur uit de jaren dertig, het designmuseum) kosten 15.900 frank (vluchten, alle vervoer, tickets, twee overnachtingen met ontbijt). Biezonder aantrekkelijk lijkt een Berlijnse driedaagse op het moment dat Christo de Reichstag inpakt (15.900 frank voor twee overnachtingen, de vluchten, de begeleiding en de tickets voor de diverse bezoeken). Voor wie wat langer van huis kan, is er een vierdaagse Lissabon (een zoektocht naar heimwee gekombineerd met de voetbalwedstrijd Benfica-Sporting Lissabon, voor 25.950 frank), een vierdaagse Bracelona (Gaudi en de voetbalmatch Barcelona-Real Madrid, voor 22.900 frank) of twee weken Mexico aan een nog onbekende prijs. Kortom, een brochure met voorstellen die we zelf zouden willen bedacht hebben.

– Info : rechtstreeks op het nummer (03) 281.62.26.

PIERRE DARGE

De Italia Prima : Italiaanse klasse uit het Cruise Travel- aanbod.

Partner Content