Tessa Vermeiren
Tessa Vermeiren Tessa Vermeiren is voormalig hoofdredactrice van Knack Weekend

Reisdocumenten: een paspoort dat zes maanden geldig is.

Geld: de Argentijnse peso is evenveel waard als de Amerikaanse dollar, je kan op de meeste plaatsen in dollar betalen. Let op, het omwisselen van travellercheques of het incasseren van geld met een creditcard is in kleinere plaatsen soms minder makkelijk. Probeer dat allemaal in Buenos Aires te regelen.

Reistijd: Argentinië ligt op het zuidelijk halfrond, onze winter is hun zomer. Eigenlijk zijn het voorjaar en het najaar de beste reisperiodes. De klimatologische omstandigheden verschillen wel naargelang je je in Buenos Aires, Patagonië of in de noordelijke provincie Missiones bevindt. Met andere woorden: je moet op alles voorzien zijn.

Lectuur: mijn voorkeur krijgt de Engelstalige Lonely Planet Travel Survival Kit, Argentina, Uruguay en Paraguay. Tegelijk veel inzicht, achtergrond en praktische informatie. Eveneens aan te bevelen: Le grand guide de l’Argentine, uitgegeven in de Bibliothèque du Voyageur bij Gallimard.

Over Patagonië: In Patagonië van Bruce Chatwin, in de Ooievaar pocketreeks.

Weekend Knack reisde als gast van VTB-VAB Reizen mee met een van hun groepsreizen. Een VTB-reisleider begeleidde de groep van Brussel tot Brussel en maakte het gepresenteerde programma rijker door twee facultatieve excursies (extra te betalen) te organiseren op de vrije halve dagen: Colonia del Sacramento in Uruguay en Tigre. Ter plekke waren steeds Engelstalige gidsen aanwezig.

We vlogen vanuit Brussel over Madrid, met Iberia en Aerolineas Argentinas. De vlucht Madrid-Buenos Aires duurt 11 uur. De talrijke binnenlandse vluchten gebeurden met Aerolineas Argentinas en aanverwante binnenlandse maatschappijen, die uitblonken door stiptheid.

Wie Argentinië bereist, moet zich rekenschap geven van de lange afstanden, die veel vliegen, af en toe een omweg langs Buenos Aires en een enkele lange busrit noodzakelijk maken.

VTB-VAB plant nog een groepsreis naar Argentinië met hetzelfde programma op 13 februari 1999, de afreis is gegarandeerd. Er zijn nog plaatsen vrij. De prijs per persoon in een tweepersoonskamer bedraagt 168.700 fr, in een eenpersoonskamer 185.600 fr. Deze reis gaat in halfpension, alle toegangsgelden zijn inbegrepen. Evenals een 100% annulatieverzekering, reisbijstand- en bagageverzekering, alle luchthaventaksen.

Info: VTB-VAB Reizen, Sint-Jacobsmarkt 45-47, 2000 Antwerpen, Tel. (03) 220.32.32, fax (03) 220.34.24. Daar kan men je ook het adres geven van het VTB-reiskantoor in je streek.

Tessa Vermeiren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content