Reis en verblijf Weekend Knack was voor deze reportage de gast van ‘Virgin Express’ (dat op de stadsluchthaven Linate landt) en van ‘Thomas Cook’ dat diverse formules aanbiedt voor korte citytrips naar Milaan. Een driedaagse (2 nachten met ontbijt, vluchten) kan al vanaf 234 euro per persoon, een vierdaagse (in een mindere categorie hotel) zelfs voor dezelfde prijs, als een vrijdag-, zaterdag- en zondagnacht deel uitmaken van het verblijf.

Eten en drinken

Voor een ontspannen drankje en een kleine hap de terrassen in de Vittorio Emanuele galerie en de Piazza del Duomo, bij de pinacotheek van Brera, in de Via Brera, langs het Naviglio Grande, bij Corso Como 10. Voor het serieuzere thee-, koffie- en patisseriewerk ‘Sant’Ambroeus’ (Corso Matteotti) en ‘Cova’ (Via Montenapoleone) of ‘Trussardi’ (Piazza della Scala). Ook bij ‘Armani’ (Via Manzoni), waar bovendien een duur Japans restaurant ‘Nobu’ wacht. Koffie en taartjes op het hoogste niveau bij ‘Marchesi’, Via Santa Maria alla Porta, 11a.

In de modewijk is het rustig eten bij ‘Bagutta’ (Via Bagutta 14). Net buiten het oude centrum zijn ‘Del Binari’ (Via Tortona) en ‘Aurora’ (Via Savona 23) aanraders met hun authentieke keuken en de rustige ligging. Trendy people treffen elkaar voor een drankje in de wat decadente open bars als ‘Just cavalli’ (Viale Camoens in het Sempione-park) of ‘Living’ (Piazza Sempione). Mag het wat meer kosten, dan is het ‘Hotel Diana Majestic’ (Viale Piave 42) ideaal. ’10 Corso Como Caffe’ is een mix van boekenzaak, shop en restaurant.

Het beste visrestaurant is ‘Al Porto’ (Piazzale Generale Cantore) en wie ook nog voetballers van ‘Inter Milano’ tegen het lijf wil lopen, kan beter in ‘Picanha’s Churrascaria’ (Piazzale Lotto 14) reserveren. Modemensen vinden mekaar graag terug bij ‘Da Bice’ (Via Borgospesso 12), waar de traditionele Toscaanse keuken geserveerd wordt. Zelf probeerden we het vegetarische restaurant ‘Joya’ uit (Via Panfilo Castaldi) en herinneren ons daarvan vooral de rekening.

Shoppen

Gesofisticeerde mode en design in Via Napoleone, Via della Spiga, Corso Venezia, Via Manzoni, Via Verri, en Via Durini. Een uitgebreide keuze van betaalbare mode bij ‘Rinascente’ (naast de Dom), bij ‘UPIM’ (Piazza San Babila) en in de diverse ‘outlets’. Designspullen allerhande bij ‘High Tech’, Piazza XXV Aprile, ‘Cassina’ en ‘B&B Italia’ in Via Durini.

Boeken bij ‘Azalai’ (reisliteratuur, Corso di Porta Ticinese 46), ‘Libreria della Moda’ ( modeboeken en tijdschiften, Via Gian Giacomo Mora 4/12), ‘Libreria di Brera’ (internationale boeken, Via delle Erbe, 2) en de uitgeverij ‘FMR’, Via Durini.

Voor antiek en design in Brera, voor brocante de wijk rondom Naviglio Grande en Corso di Porta Ticinese.

Niet te missen De Dom, met een bezoek aan het museum én de terrassen op het dak, de pinacotheek van Brera, het museum van de Castello Sforzesco (aan het Sempionepark), de Ambrosiaanse pinacotheek, het museum van Wetenschap en Techniek (met modellen van Leonardo da Vinci’s uitvindingen) en de basiliek van Sant’Ambrogio.

Info Italiaanse Dienst voor Toerisme, Louizalaan 176, 1050 Brussel, 02 647 11 54, fax 02 640 56 03, e-mail : enit-info@infonie.be

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content