kroost

Met de strip Kroost nr. 5, verschenen in Weekend Knack nr. 43, bereikt uw tekenaar een ongeëvenaarde hoogte. De tekeningen en teksten zijn direct, subliem en verrassen steeds opnieuw. Proficiat.

N. Roelstraete, Kortrijk.

à la limite

Even een woord van bewondering voor de reportages A la limite. Het is treffend te zien hoe foto’s en tekst een eenheid vormen. Vooral de zwartwitportretten en de persoonlijk geschreven verhalen scheppen via papier een bijzondere sfeer en maken de reportages uitzonderlijk. In deze tijd van fax, gsm en e-mail is er dan toch nog plaats voor personen en hun levensverhalen.

Martine De Boeck, Dendermonde.

zelfdoding

In A la limite verscheen het verhaal van Katelijne, een jonge vrouw die na een mislukte poging tot zelfdoding zwaar verminkt is, maar er toch in slaagt haar leven een nieuwe richting te geven. Als pedagoge werkt zij nu op een Centrum voor Leerlingenbegeleiding rond ‘Zelfmoordpreventie bij jongeren.’

“Zelfdoding is zo’n immens taboe,” zegt ze, “zo onbespreekbaar. Zelf had ik niemand bij wie ik terechtkon. Nu wil ik beschikbaar zijn voor jongeren met zelfmoordplannen. Ik wil naar hen luisteren en hen laten weten dat ze ergens terechtkunnen.”

Jongeren die contact met Katelijne willen opnemen, kunnen haar bereiken op dit e-mailadres: heverlee@clb-net.be

Annemie Struyf, redactie Weekend Knack

al barmaki

Onlangs ben ik – na het lezen van een enthousiaste bespreking in Weekend Knack van 20 september – gaan tafelen in Al Barmaki, een Libanees restaurant in Brussel. Helaas blijkt de realiteit er anders uit te zien. Van het met veel lof overladen degustatiemenu van 1900 fr. per persoon (dat intussen 1950 fr. is) werden de vermelde elf bereidingen gereduceerd tot acht. Deze hapjes zijn kwalitatief oké, maar ik heb ze al even goed en voor een betere prijs gegeten op andere adressen. De fles huiswijn is van ordinair niveau, niettemin wordt hiervoor 850 fr. aangerekend. Voor dat bedrag krijg je in een andere restaurant edeler vocht opgediend. Bovendien wou men het menu duurder aanrekenen dan voorzien. Met een valse glimlach werd ons meegedeeld dat enkele bereidingen wat meer kosten. Na protest heeft men de afgesproken prijs van 1950 fr. aangerekend. Toen we het pand verlieten, kregen we geen glimlach of afscheidsgroet. Na betaling verdwijnt ‘de authentieke vriendelijkheid’ als sneeuw voor de zon. Er bestaan andere en veel betere adresjes, prijs-kwaliteitverhouding in acht genomen.

Bart Braeckevelt, Mechelen

special reizen

Dit dossier is voor mij echt het einde: de verslagen zijn innemend en de foto’s ronduit schitterend. Bovendien krijgen we er recepten bij van Spaanse gerechten, die ik erg apprecieer omdat ik juist begonnen ben met het studeren van Spaans en ik mij verdiep in deze prachtige cultuur. Deze Weekend Knack krijgt bij mij een speciaal plaatsje.

Liesbet Cornelissen, Kapellen

special reizen (2)

Ik heb met bijzondere interesse dit nummer doorgenomen en ik vind het uiteraard spijtig dat Sunjets niet aan bod gekomen is in het artikel het.reiswijzer.net. Wij zijn immers nog altijd de enige touroperator in België bij wie klassieke packages daadwerkelijk geboekt én on line bevestigd kunnen worden en waar internetboekingen stilaan goed op dreef komen. Daarnaast bevat onze site een overzichtelijk aanbod van last minutes dat dagelijks geactualiseerd wordt. Ik zou het daarom op prijs stellen indien wij toch nog vermeld kunnen worden: http://www.sunjets.be

Jacques Laperre, Sunjets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content