Het is onmogelijk om alle tentoonstellingen van 2008 in een overzicht te vatten. Daarom maakten wij voor u een selectie.

Het Oosten inspireert

In Arcam, het Architectuur Centrum Amsterdam, staat het Building India Festival (nog geen vasta data) op het programma. Met Times through Teaware toont het Design museum Gent een overzicht van honderd jaar theecultuur in Taiwan (17 mei tot 22 juni). Bij Victoria & Albert in London staat China centraal in China Design Now (15 maart tot 13 juli).

Info : www.arcam.nl, design.museum.gent.be, www.vam.ac.uk.

Binnenkijken

Dit jaar is er de Biënnale Interieur 08 in de expohallen in Kortrijk (van 17 tot 26 oktober). De designwedstrijd voor jonge ontwerpers is alvast van start gegaan. De thema’s voor de Interieur 08 Design Competition zijn deze keer ‘werken, leven en spelen’.

Info : www.interieur.be.

Persfotografie

Het fotoagentschap en persbureau Magnum is in 2007 zestig geworden. Het Stedelijk Museum in Amsterdam presenteert met Magnum – 60 jaar fotografie een overzicht en laat de bezoeker alle fotografen van Magnum ontdekken (van 8 februari tot 12 mei).

Info : www.stedelijk.nl.

Creatieve Belgen

Enkele belangrijke Belgische architecten en designers krijgen een overzichtstentoonstelling : Nedda El-Asmar (9 februari tot 27 april, Design museum Gent), Christophe Gevers (Fondation pour l’Architecture, 15 mei tot 15 september), Gustave Serrurier-Bovy (Designbiënnale Luik, 26 september tot 19 oktober) en Lucien Engels (datum en plaats liggen nog niet vast).

In de mode aandacht voor Veronique Branquinho (MoMu, 11 maart tot 17 augustus), Martin Margiela (MoMu, 11 september tot 15 februari 2009), Jan Welvaert (Miat, 29 februari tot 25 maart).

Info : design.museum.gent.be, www.fondationpourlarchitecture.be, www.designliege.be, www.momu.be, www.miat.gent.be.

Fifties

Tal van tentoonstellingen herdenken Expo ’58, onder meer in de Fondation pour l’Architecture in Brussel (26 februari tot 28 september) en in Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen (21 juni tot 14 september). Het Gentse Design museum toont fifties- en sixtiesdesign (11 juli tot en met 12 oktober). De expo Cold War Modern : Art & De-sign in a Divided World, 1945 – 1975 (27 juni tot 11 september) in het Victoria & Albert Museum in Londen gaat nog wat breder.

Info : www.fondationpourlarchitecture.be, lamot-erfgoedcentrum.be, design. museum.gent.be, www.vam.ac.uk.

De rode draad

Rood door de eeuwen heen, zijn symboolwaarde en zijn toepassing in de wereld van decoratie, reclame, mode en textiel. Dat is het thema van de tentoonstelling Aussi rouge que possible in het museum Les Arts Décoratifs in Parijs (begin 2008), van 18 maart 2008 tot 1 november 2009.

Info : www.lesartsdecoratifs.fr.

Door Leen Creve, Annelies De Wolf, Cathérine Ongenae en Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content