Kimchi jjigae

© Diane Hendrikx

VOOR 4 personen

1 kop witte rijst

30 g varkensvet

oe ui, gesnipperd

1 teen look, gesnipperd

300 g kimchi, gewogen met het meeste vocht eruit en gesnipperd

50 g witte miso

1 tl suiker

1 tl zout

100 g braadjus van het

buikspek (zie hieronder)

1 l bouillon

(wat je in huis hebt)

150 g zachte tofoe

10 rice cakes (vind je

gedroogd of vers in de

Aziatische supermarkt)

2 lapjes traag gegaard

buikspek (braadjus bijhouden, zie hierboven)

2 gepocheerde eieren

1 bussel lente-ui, gesnipperd

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Stoof de ui, kimchi en look in varkensvet. Voeg het zout, de suiker en miso toe en laat alles even mee aanstoven. Voeg de braadjus en de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de tofoe, het buikspek en de rice cakes toe. Laat koken tot de rice cakes gaar zijn, ongeveer 4 minuten. Schep de soep in een kom. Serveer met het gepocheerde ei en de lente-ui. Geef de rijst als bijgerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content