Kimchi jjigae
VOOR 4 personen
1 kop witte rijst
30 g varkensvet
oe ui, gesnipperd
1 teen look, gesnipperd
300 g kimchi, gewogen met het meeste vocht eruit en gesnipperd
50 g witte miso
1 tl suiker
1 tl zout
100 g braadjus van het
buikspek (zie hieronder)
1 l bouillon
(wat je in huis hebt)
150 g zachte tofoe
10 rice cakes (vind je
gedroogd of vers in de
Aziatische supermarkt)
2 lapjes traag gegaard
buikspek (braadjus bijhouden, zie hierboven)
2 gepocheerde eieren
1 bussel lente-ui, gesnipperd
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Stoof de ui, kimchi en look in varkensvet. Voeg het zout, de suiker en miso toe en laat alles even mee aanstoven. Voeg de braadjus en de bouillon toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de tofoe, het buikspek en de rice cakes toe. Laat koken tot de rice cakes gaar zijn, ongeveer 4 minuten. Schep de soep in een kom. Serveer met het gepocheerde ei en de lente-ui. Geef de rijst als bijgerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier