Of het nu om mode, design of maatschappelijke fenomenen gaat, verslag uitbrengen over de nieuwste trends behoort tot het DNA van dit blad. Van sommige trends hoop je echter, waarschijnlijk tegen beter weten in, dat ze niet te dichtbij komen. Neem nu de publieke vechtscheidingtrend van beroemdheden. Toen Paul McCartney en Heather Mills in 2008 uit elkaar gingen, werd ons geen detail bespaard : hij was volgens haar een wietrokende sufferd met losse handjes, zij volgens het Macca-kamp een intrigante en een geldwolf van het ergste soort. Ze rolden vechtend over het papier van magazines en kranten overal ter wereld. Een Britse kwaliteitskrant drukte het volledige vonnis af, een vonnis waarin Mills serieus de mantel werd uitgeveegd, maar naar huis ging met 31 miljoen euro (wat minder is dan de 160 miljoen die ze eiste, maar mij toch een royaal pen-sioenplan lijkt).

De saga McCartney-Mills had natuurlijk alle ingrediënten van een onweerstaanbaar verhaal : een legendarische rockster, ocharme een weduwnaar, die nieuw geluk vindt bij een blond ex-model dat na een ellendige jeugd ook nog eens haar been verloren was bij een ongeval. Toen het sprookje snel verkeerd uitdraaide, begon het publieke vechtscheiden waarbij beide partijen persberichten uitstuurden en gegoocheld werd met duizelingwekkende alimentatiebedragen (zet dat maar eens om in Belgische franken !).

Nu de scheiding geregeld is, wordt uitgekeken naar het volgende beroemde koppel dat met veel lawaai uit elkaar zal gaan. Volgens de gespecialiseerde pers staan Madonna en haar man met stip op nummer 1 in dat lijstje.

De gemediatiseerde vechtscheiding heeft nu ook ons land bereikt. Voor u zich verkneukelt en droomt van smeuïge glamourverhalen, moet ik u ontgoochelen : de Vlaamse variant heeft met Ignace Crombé een niet echt tot de verbeelding sprekend boegbeeld.

De organisator van Miss Belgian Beauty haalde eerst het nieuws omdat hij een ongezonde interesse zou hebben voor een paar van zijn missen, begon daarna een affaire met een meid van half zijn leeftijd en besloot uiteindelijk te scheiden van zijn vrouw (die mee de helft van zijn evenementenbureau bezit). Ondertussen heb ik in een weekblad de vakantiefoto’s van Crombé (in shorts en ontbloot bovenlijf) en zijn nieuwe vlam gezien. Ook het volledige interieur (tot in de slaapkamer) van hun liefdesnest werd de lezer niet onthouden : een huurappartement in Stasegem. In De rode loper kon ik dan weer zien hoe de eerste mevrouw Crombé de voorstelling van de Miss Belgian Beautykandidates waardig in de war stuurde door alle camera’s naar zich toe te halen. Met een briesende meneer Crombé als resultaat.

En zie, Crombé krijgt navolging. Onlangs pakte Vlaams Belangpolitica Marie-Rose Morel in de krant uit met het verhaal van haar vechtscheiding. Ik wil er niet aan denken wie nog volgt. Of stel dat de Pfaffs die trend ontdekken. Dan kan hun tv-franchise nog minstens drie jaar voort. Tot aan het programma “Wie wordt de nieuwe vrouw van Sam Gooris ?”.

Trui Moerkerke, trui.moerkerke@knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content