Met het einde van de zomer waait een frisse wind door het Parijse winkellandschap. Onze handige minigids leidt u langs een handvol nieuwe of grondig vernieuwde adressen.

Colette, de invloedrijke stijlsupermarkt, is zopas voor de tweede keer in zijn elfjarig bestaan heruitgevonden. De eerste vernieuwingsoperatie, enkele jaren geleden, was nog relatief beperkt. Dit keer ging de winkel bijna twee maanden dicht : een première. De nieuwe incarnatie van Colette is het werk van Masamichi Katayama van Wonderwall, het Japanse bureau dat een aantal van de meest spectaculaire winkels van Tokio heeft ontworpen (zie de winkelgids voor die stad in onze vorige modespecia, 27 februari 2008). De gelijkvloerse verdieping blijft gereserveerd voor boeken, tijdschriften, cd’s en ander popcultureel entertainment, maar is uitgebreid met een departement streetwear (sneakers, T-shirts, en minishops voor de merken Alife, A Bathing Ape, Original Fake en Billionaire Boys Club/Ice Cream). De beauty corner, de geurkaarsenbar en de accessoires verhuizen naar de eerste verdieping, en de ruimte onder de galerie dient vanaf nu voor tijdelijke projecten. Ook de waterbar in de kelder ziet er lichtjes anders uit.

Volgende week opent Colette ook voor het eerst een (tijdelijke) winkel in Amerika. In de concept store van modemerk Gap, op 5th avenue in New York, zal Colette van 6

september tot 5 oktober een aantal gelimiteerde producten

verkopen.

Colette, 213 rue Saint-Honoré, Parijs. Info : www.colette.fr, www.colettexgap.com

Maria Luisa, de legendarische multimerkenboetiek heeft zijn min of meer aftandse hoofdkwartier van rue Cambon en twee andere winkels in de buurt (gewijd aan schoenen en avant-gardecollecties) geruild voor een nieuw vlaggenschip op de hoek van rue Rouget de L’Isle en rue du Mont Thabor. De mannenwinkel van Maria Luisa blijft op zijn vertrouwde adres in rue du Mont Thabor.

Maria Luisa,

7 rue Rouget de L’Isle, Parijs.

Info : www.marialuisaparis.com

Binnenkort opent ook Yohji Yamamoto een nieuwe flagship store in de buurt, op de hoek van rue du Mont Thabor en rue Cambon. Patissier Pierre Hermé heeft zich enkele weken geleden al geïnstalleerd in die laatste straat. En in de rue Saint-Honoré, aan de overkant van Colette in de richting van Place Vendôme, bevindt zich sinds kort een tweede, aan accessoires voor huisdieren en campingartikelen gewijde boetiek van het statige bagagemerk Goyard.

Pierre Hermé, 4 rue Cambon, Parijs. Info : www.pierreherme.com. Goyard, 233 rue Saint-Honoré, Parijs. Info : www.goyard.com

Jesse Brouns

Partner Content