Hoog, hoger, haute

Dior © INÈS MANAI

Overdaad schaadt niet, toch niet in de couture. Dit is mode van het hoogste niveau.

Dior

Maria Grazia Chiuri keert terug naar de fundamenten van het modehuis Dior, met het atelier als de tempel en het kloppende hart van de couture.

Chanel

Ritsen geborduurd met kristal, glinsterende gaatjesstof en dikke lagen veren: dat kan alleen Chanel zijn. “Het is heel Parijs, heel Frans”, zei Lagerfeld. “En wat is er Franser dan couture?”

Chanel

Achter de schermen van het Grand Palais, minuten voor meer dan zestig met vetkuif getooide modellen de catwalk betraden.

Ralph & Russo

Het Britse koppel presenteerde een collectie geïnspireerd op de de jaren tachtig en het bijna negentig jaar oude Franse mode-icoon Jacqueline de Ribes.

Viktor & Rolf

Het verjaardagsdefilé van het Nederlandse label Viktor & Rolf toonde alle hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar, uitgevoerd in het wit om de show “licht en uniform” te houden, aldus de ontwerpers.

Iris van Herpen

Van Herpen onderzoekt de relatie tussen het organische en het anorganische, tussen biologie en technologie. De Nederlandse heeft er zelfs een woord voor: syntopia. Alle materialen worden in haar atelier ontwikkeld.

Giambattista Valli

Valli brengt couture voor een jong publiek, met een knipoog naar de opkomst van de streetwear en een explosie van tule.

Chanel
Chanel© BENOIT PEVERELLI
Chanel
Chanel© BENOIT PEVERELLI
Ralph & Russo
Ralph & Russo© MONDADORI
Viktor & Rolf
Viktor & Rolf© MONDADORI
Iris van Herpen
Iris van Herpen© MONDADORI
Giambattista Valli
Giambattista Valli© MONDADORI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content