Alles wat deze meid aanraakt, verandert in glitter en glamour. Blake Lively is actrice, het gezicht van de eau de toilette Gucci Première, en bovendien een voortreffelijke zakenvrouw die via haar website gestaag aan haar merknaam bouwt. Binnenkort wordt ze – een ongetwijfeld perfecte – moeder.

In de familie van Blake Lively werkt iedereen min of meer in de showbizz, en haar eigen sprookjesleven leest als een foutloos parcours. Het contrast met de fratsen van Serena van der Woodsen, de New Yorkse socialite die ze vertolkt in Gossip Girl, kan nauwelijks groter zijn. Zes seizoenen draaide ze van deze serie, en ze speelde in enkele films. Daarnaast was ze het gezicht van de Mademoisellehandtas van Chanel in 2011, van de Gucci Premièrefranchise het jaar daarop, en in 2013 maakte ze deel uit van het dreamteam van L’Oréal Paris. Intussen trouwde ze in het grootste geheim met Ryan Reynolds, een van de meest begeerde vrijgezellen van Hollywood. Maar voor haar grootste fans schuilt er nog altijd iets van Serena in haar. “Het is waar dat we enigszins gelijklopende levens leidden”, erkent ze. “Ik kleedde me zoals zij, ik woonde ook in New York, ging naar modeshows, en ik heb de helft van de tijd in het echte leven zelfs hetzelfde vriendje gehad als zij.”

Zodra de laatste aflevering van de serie ingeblikt was, laste ze een pauze van een jaar in. Tot haar zevenentwintigste had de schone, die rechtstreeks de schoolbanken voor de filmsets inruilde, immers nog geen tijd gehad om uit te blazen. Al zat ze niet stil intussen, en lanceerde ze een van de vele projecten die op haar ambitieuze verlanglijstje pronken : in juli ging Preserve online, een website over lifestyle in de brede zin van het woord, een mix van artikels, recepten, tips, maar ook een e-shop, een soort van virtuele Main Street die de crème de la crème van de Amerikaanse ambachten samenbrengt. En al tien jaar lang verzamelt ze foto’s, documentatie en visitekaartjes van ‘dingen’ die ze leuk vindt.

Tegen critici die haar ervan beschuldigen Gwyneth Paltrow en haar site Goop na te doen, verdedigt Blake zich dat ze geen al te glad en perfect leventje wil ensceneren waar de meeste vrouwen enkel van kunnen dromen. De look en feel van Preserve zijn eerder hipsterchic, en in elk geval minder elitair dan de tips van de ex-vrouw van Chris Martin. De site is voor de actrice eerst en vooral een fantastische tool voor zelfpromotie, zeker nu ze nog amper op het witte doek te zien is. Het is dus niet verrassend dat ze dit medium, waarvan ze de inhoud volledig zelf controleert, verkoos om haar zwangerschap aan te kondigen. Het was het enige dat nog ontbrak aan haar perfecte imago van ‘op zijn Amerikaans’ getrouwde vrouw : weleens ondernemend, maar even gelukkig als decoratrice en voortreffelijke kokkin. En binnenkort dus ook als moeder.

Sinds ze die eerste foto met rond buikje op het web postte, vertoont Blake Lively zich steeds vaker, poseert ze in gedurfder outfits dan gewoonlijk, en aanvaardt ze klaarblijkelijk haar nieuwe label van sexy mum. Nu eens loopt ze in avondjurk over de rode loper met een smoorverliefde Ryan Reynolds aan haar zijde, dan weer wordt ze in haar eentje gesignaleerd in minirok, leren laarzen en poncho. En al is niets officieel, aan haar mooie rondingen te zien is de geboorte voor februari / maart. Een timing die niet beter had gekund – deze meid laat niets aan het toeval over -, want de promo van haar volgende film sluit er naadloos op aan. Op 24 april 2015 komt in de VS immers The Age of Adaline uit. “Het scenario stelt de mythe van de eeuwige jeugd in vraag”, vertelde ze ons onlangs. “Na een ongeluk veroudert mijn personage niet meer. Aanvankelijk lijkt het leuk om altijd twintig te blijven en volop van het leven te kunnen genieten, maar het wordt al snel een tragedie, want de wereld verandert en je evolueert niet op hetzelfde ritme als je geliefden.”

Blake speelt de hoofdrol, een primeur voor haar, met als bonus dat ze voortdurend van make-up en kostuum verandert, aangezien haar personage meer dan een eeuw geschiedenis doorloopt. Een stijloefening die ze sinds Gossip Girl perfect beheerst.

DOOR ISABELLE WILLOT & BEWERKING DELPHINE STEFENS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content