NIVEA AWARDS

Dat het in de cosmetica-industrie vooral om uiterlijk vertoon gaat, zal niemand betwisten. Toch zijn er enkele merken die ook belang hechten aan de innerlijke schoonheid van de vrouw. Clarins bekroont sinds 1997 jaarlijks een uitzonderlijke vrouw die zich inzet voor anderen tot Femme Dynamisante. Ook Yves Rocher beloont al acht jaar vrouwen die zich inzetten voor een groenere wereld met de Terre des Femmes-prijs. Dit jaar gaan de Nivea Awards van start, om vrouwen met een mooi hart te belonen. Vijfduizend vrouwen die zich inzetten voor hun familie, cultuur of de maatschappij dongen mee. Het grote publiek kon stemmen via www.nivea.be, waarna een professionele jury de finale beslissing nam. Op 19 februari maakte Nivea de drie laureates en de publiekslieveling bekend, die hun droom (waarde : 3.000 euro) kunnen verwezenlijken.

Categorie : familie

Wie? Nastasia Servais uit Brussel

CV: Nastasia is twintig als haar vriendje Sébastien verlamd geraakt bij een sportongeluk. Ze ontpopt zich tot zijn Florence Nightingale, in het ziekenhuis en later ook in het revalidatiecentrum.

Droom: met twee er even tussenuit naar een rolstoelvriendelijke plek.

Categorie : maatschappij

Wie? Simone Maras uit Berlaar

CV: Simone bezocht vijftien jaar geleden haar adoptie-kindje in Sri Lanka. Geraakt door de armoede mobiliseert ze haar omgeving om 175 kinderen financieel te adopteren. Ze verzendt jaarlijks een ton hulppakketten en organiseert benefietevents om geld in te zamelen. Ondertussen kunnen vijf weeshuizen op haar steun rekenen, heeft ze veertien huisjes laten (ver)bouwen en een schooltje voor zestig kinderen.

Droom: het schooltje verder afwerken en een klein ziekenhuis oprichten.

Categorie : cultuur

Wie? Huberte Graulich uit Moeskroen

CV: na de opvoeding van haar vijf kinderen begon ze vijftien jaar geleden een dagopvang voor mentaal gehandicapten : La Cigalière. Toen ze met pensioen ging, organiseerde ze een theateratelier voor de bewoners, om hun zelfvertrouwen op te krikken. Vier jaar lang werkten ze aan een voorstelling, die vorig jaar op 200 toeschouwers mocht rekenen.

Droom: ze wil met het toneelgezelschap gaan zeilen in het Franse Baye, dat een aangepaste infrastructuur heeft voor gehandicapten. Ze wil er ook een voorstelling geven voor de dorpsbewoners.

Publieksprijs

Wie? Marleen Dossche uit Lovendegem haalde online de meeste stemmen.

CV: Marleen verloor haar dochter Xenia bij een ongeval. Het meisje kon prachtig zingen en gedichten schrijven.

Droom: Marleen wil Xenia’s gedichten uitgeven en haar liedjes op cd uitbrengen. De opbrengst gaat naar De Triangel en Windekind, organisaties die activiteiten inrichten voor mentaal gehandicapten.

Samenstelling Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content