Gym om te zien

ELMNT © Oculis Project

3 x goed om te zweten

1–ELMNT, spinning studio in Montreal, door IVY STUDIO

Architect Philip Staszewski koos voor een volledig zwarte omgeving, waarin je enkel de verschillende texturen van de materialen kunt waarnemen. Alle muren dragen spiegels, terwijl het plafond over de hele lengte ledverlichting heeft die van kleurintensiteit verandert naargelang de muziek. “Het idee is om de gebruiker in zijn bubbel te laten kruipen voor de training. Omdat spinning zo intens is, is deze rust voor de inspanning ook echt noodzakelijk.” Vandaar ook dat de ramen aan de buitenkant zijn bedekt. Zo kunnen ze maximale duisternis – en dus een minimum aan afleiding – garanderen.

2–WAREHOUSE GYM, fitness in Dubai, door VSHD

VSHD is met het design voor de nieuwe Springs hub van Warehouse Gym niet aan zijn proefstuk toe. Het binnenhuisarchitectuurbureau onder leiding van Rania Hamed ontwierp al meerdere sportcentra voor de hippe fitnessketen in Dubai. Een brutalistisch cassetteplafond en bijbehorende zuilen, optische illusies die te danken zijn aan grote spiegels en state-of-the-art verlichting komen er samen. “Dubai is een zeer concurrerende markt geworden. Iedereen streeft ernaar projecten te introduceren die echt opvallen”, zegt ze. “Maar de psychologie van het sporten is ook geëvolueerd, er is nu een grotere focus op de ruimte zelf. In tegenstelling tot de enkelvoudige, volledig verlichte omgeving van een traditionele sportschool, hebben wij een verscheidenheid aan stemmingen gecreëerd, afhankelijk van de ruimte en activiteit.”

WAREHOUSE GYM
WAREHOUSE GYM© Alex Lesage

3–MADDOX FIT, fitness in Melbourne, door HECKER GUTHRIE

‘De gezondheidsclub van de toekomst, voor de vrijdenkers en leiders van morgen.’ Zo introduceerden de oprichters hun Maddox Fit gym in Melbourne. In de sportzaal gaan cleane materialen als glimmend roestvrij staal, glas en spiegels hand in hand met gerecupereerd hout en ruwe oppervlakken. Interieurarchitecten van dienst Paul Hecker en Hamish Guthrie – samen Hecker Guthrie – gingen voor de gelegenheid een samenwerking aan met kunstgalerie The Grau Projekt. Het resulteerde in een reeks kunstwerken doorheen de gym, waaronder een grote buste van Socrates. “We wilden een sober interieur dat een sfeer van focus en doelgerichtheid creëert voor de gebruikers”, klinkt het bij de eigenaars. “De ruimte moest zowel meeslepend als vormgevend zijn.”

MADDOX FIT
MADDOX FIT© Shannon McGrath

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content