Goeie keuze

Het kookboek van het jaar ligt klaar, je kunt op zoek naar de toekomst van de duurzame landbouw en daarbij kiezen: zomerse icetea of een uitgelezen biertje.

Een zomer vol hibiscus

Deze gedroogde bloem is je bondgenoot als het op icetea aankomt. De krachtige roze kleur maakt instant vrolijk en de fruitige smaak met lekkere, bittere toetsen zorgt voor een complex drankje. Bovendien zit de thee tjokvol antioxidanten. In Mexico maken ze er agua fresca mee door de thee te infuseren met extra smaakmakers zoals vanille, chili en zeste van sinaasappel. De smaak wordt helemaal opgepept als je er nog een beetje limoensap aan toevoegt. Haal dus een zak hibiscus in huis voor een zomer lang genieten van ijskoude, knalroze drankjes die zich makkelijk laten spiken met een maatje gin of witte rum.

Goeie keuze
© INSTAGRAM @LE_BARBOTEUR_BIEROTHEQUE

De basics van Yvette

Alle kookboeken van chef Yvette van Boven verdienen een plekje in je boekenrek. Ze debuteerde tien jaar geleden met Home Made en brengt nu de opvolger Home Made Basics uit, een dik boek vol recepten die je bij de hand neemt om zelf brood, tortilla’s, opgelegde groenten, siropen of peperkoek te maken. Van Boven illustreert haar recepten met stap-voor-staptekeningen zodat je nergens de weg kwijtraakt. Met smakelijke no-nonsensefoto’s van haar man Oof Verschuren én extra aandacht voor groente is dit boek nu al onze favoriet van het jaar.

Goeie keuze
© SUNRISE PHOTOS FOR UNSPLASH

Home Made Basics, Yvette van Boven, Nijgh & van Ditmar, 39,99 euro.

De boer op per podcast

Hidde Boersma is moleculair bioloog, wetenschapsjournalist en bekend als voorvechter van ecomodernisme: het idee dat modernisering en technologie juist leiden tot meer duurzame productie. Aan de andere kant: Joris Lohman, die pleit voor circulaire landbouw die in balans is met natuurlijke ecosystemen. Joris en Hidde waren het lange tijd oneens. Ze zijn allebei op zoek naar een model voor duurzamere landbouw, maar hun oplossingen liggen ver uit elkaar. In de vijfdelige Food Forward Podcast gaan ze met elkaar in debat over de toekomst van ons voedsel. Ze verkennen elkaars ideeën en onderzoeken in hoeverre hun oplossingen elkaar zouden kunnen versterken.

Beluister Food Forward in je podcast-app.

Kiezen in de bierotheek

Met een duizelingwekkend aanbod biertjes staat Bar Boteur in Brussel op de radar van de bierliefhebber. Tijdens coronatijden kun je via de webshop je favoriete bieren bestellen en elk weekend afhalen of laten leveren per fiets. Wil je je alcoholconsumptie wat terugschroeven? Bekijk dan zeker hun selectie alcoholvrije bieren.

lebarboteurbierotheque.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content