Geroosterde pompoen met bagnetto verde

VOOR 4
1 butternut in dikke frieten gesneden
100 g ambachtelijke verse kaas
Een handvol kappertjes
1/2 bos radijs
Een paar blaadjes bloedzuring
Voor de bagnetto verde
100 g platte peterselie
2 tenen look
100 g zuurdesembrood, in stukken en kort geroosterd in olie
160 g olijfolie
Fleur de sel
Vers gemalen zwarte peper
2 gekookte eieren
Voor de vinaigrette
80 g gepelde hazelnoot
75 g balsamicoazijn
50 g (tijm)azijn
50 g (bieslook)olie
Doe alle ingrediënten voor de bagnetto verde in de cutter en hak fijn. Rooster voor de vinaigrette de hazelnoten in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze lichtjes bruinen. Meng alle andere ingrediënten voor de vinaigrette en giet over de hazelnoten.
Zet de oven op 200°C en rooster de stukken pompoen gedurende 15 minuten. Snijd de radijzen in fijne schijfjes.
Schik de pompoen op het bord, samen met de kaas, kappertjes en radijsjes. Werk af met de bagnetto verde, vinaigrette en de bloedzuring.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier