D&G, de nevenlijn van Domenico Dolce en Stefano Gabbana, wordt niet langer beschouwd als een populaire budgetlijn, maar als de volwaardige tegenhanger van Dolce e Gabbana, het volwassener merk van de groep.

Met hun parallelle collecties belichten Dolce en Gabbana verschillende aspecten van dezelfde man. Mister Dolce e Gabbana draagt deze zomer gesublimeerd sjofele hybriden van pakken en zijden pyjama’s, ideaal voor een avond nabij het haardvuur, glas whisky in hand. Sir D&G, daarentegen, is gekleed voor een cruise naar de Méditerranée. De collectie heeft een nautisch motief, is dus vanzelfsprekend gedipt in marineblauw en wit, en uitbundig versierd met strepen, ankertjes, scheepsvlaggen en touwdessins.

Wat was de inspiratie ?

Stefano Gabbana : We lieten ons inspireren door de kleuren, de geuren en de geluiden van de Côte d’Azur, door de zon en de zee.

Domenico Dolce : We hadden behoefte aan vakantie, aan ontspanning. We zijn gaan kijken naar de mooiste, de elegantste, de meest iconische plekken langs de kust.

Hoe verhoudt de D&G-man zich tot de Dolce e Gabbana-man ? De ene zit deze zomer aan het strand, de andere lijkt verknocht aan zijn chique pyjama en zijn landhuis.

Gabbana : In feite gaat het niet om aparte mannen. Onze twee lijnen tonen verschillende aspecten van dezelfde man. De beide zomercollecties zijn een perfect voorbeeld van hoe we dezelfde thema’s behandelen op verschillende manieren. Het leek ons duidelijk dat er nood is aan ontspanning. Met D&G kiest onze man voor een ontspannen levensstijl. Maar hij blijft wel elegant en gesofisticeerd.

Dolce : Met Dolce & Gabbana hebben we het klassieke pyjamajasje uit de jaren dertig en veertig gebruikt als een symbool van ontspanning. We hebben gespeeld met vormen, materialen en prints. Die collectie is gekleder.

D&G is de voorbije seizoenen opvallend geëvolueerd.

Gabbana : We hebben de positionering van D&G volledig herzien. Maar we blijven wel trouw aan het ietwat ironische, non-conformistische element dat in het verleden aan de basis lag van de lijn. Een collectie weerspiegelt altijd hoe we ons op een bepaald moment voelen, en welke impulsen we krijgen van buitenaf.

Dolce : D&G is volwassen geworden, maar het heeft de stijlelementen bewaard die het van andere merken onderscheidt. Veranderen is evolueren. Je moet ervoor oppassen dat je jezelf onderweg niet verliest.

Aan welke stranden kunnen we jullie deze zomer vinden ?

Gabbana : Om het even waar aan de Middellandse Zee.

Door Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content