Danièle en Christian hebben in hartje Parijs een karaktervol pand opgefrist tot een goed gelegen hotelletje met onberispelijke service.

:: Hôtel d’Albion, 15 rue Penthièvre, F-75008 Parijs, +33 142 65 84 15, fax +33 149 24 03 47, www.hotelalbion.net.

Wie in het centrum van Parijs een keurig klein hotel zoekt met karakter, een metrostation vlakbij, met binnentuin en parking, kan lang bezig blijven. En zie, het Hôtel d’Albion heeft het allemaal. Het statige gebouw uit 1850 werd opgetrokken in het oude dorp Ville l’Evêque, toen Parijs in volle expansie was en zowel de aristocratie als de grande bourgeoisie er zich ging vestigen. Een deel van de gebouwenrij werd in 1906 een hotel, en nog wel één van de moderne soort, met op elke verdieping een cabinet d’aisances, zoals een wc toen heette.

Het hotel, dat zes jaar geleden door Danièle en Christian Mondollot werd overgenomen, telt vijf verdiepingen, met op de hoogste etage mansardekamers. Het stel zorgde voor een opfrisbeurt zodat het naar Parijse normen een bijzonder prettige en frisse indruk nalaat. Groot zijn de kamers uiteraard niet, maar ze beschikken alle over een badkamer met ligbad en douche, satelliet-tv, brandkoffer en zelfs een internetverbinding. Wie toch wat meer ruimte zoekt, kan best een chambre supérieure boeken, zoals we zelf deden.

De 26 ligt op de tweede verdieping, waar de gordijnen in blauwe en witte strepen prettig contrasteren met het frisse behang. Tegen de muren hangen getekende en ingelijste dansscènes en dat kan niet verbazen als men weet dat de eigenaars bij de herinrichting voor vijf thema’s hebben gekozen : nature, enfance, musique, poésie en dance. Alle meubilair is nieuw, maar met een vleugje oud en daardoor niet ongezellig.

Christiane, die madame aflost aan de receptie, is allervriendelijkst en wijst ons op de prettige binnentuin met minivijver waarin drie volwassen goudvissen rondzwemmen. ’s Zomers kunnen de gasten er aan de twee tafeltjes buiten zitten om er een croissant te eten. Bij minder fraai weer wordt het ontbijt op de kamer afgeleverd, of kan men terecht in de piepkleine ontbijtruimte, waar we een mandje met Frans brood, een croissant en een sandwich krijgen toegeschoven, evenals een minuscuul blokje Franse emmentaler en twee keer acht gram Président-boter. Het fruitsap is van industriële makelij. We hebben ons in Parijs al vaker met minder tevreden moeten stellen.

Hôtel d’Albion telt 26 kamers die tegen 105 euro ( standard) of 135 euro ( supérieure) worden verhuurd. Een driepersoonskamer kost 155 euro, voor een vierpersoons- suite familiale (de combinatie van een in elkaar lopende standaard en superieur) wordt 250 euro gevraagd. Het continentaal ontbijt kost 8 euro per persoon.

Kort

Ligging : in het stadscentrum

Sfeer : pittig

Reistijd : drie uur rijden van Brussel

Prijsklasse : redelijk naar Parijse normen

Tekst Pierre Darge I Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content