Edouard Vermeulen, ontwerper

© KRIS VLEGELS

–DEMARÉ, PATISSERIE- TEAROOM

“Mijn voorkeuradressen hebben allemaal dit gemeenschappelijk: het familiale karakter en de liefde voor het vak. Mensenkennis en productkennis, voor mij gaan die onlosmakelijk hand in hand. ’s Ochtends nodigt ’t zeetje al wel ’s uit tot een frisse duik in het water en nadien is de honger zodanig aangescherpt en loop ik langs bij DeMaré voor een ambachtelijk pistoleetje met confituur of Hollandse kaas en een cappuccino. Gezellig genieten op het terras en een babbeltje slaan met de mensen, perfecte start van de dag.”

Kustlaan 119, demare-patisserie.business.site

–LE COUP VERT

“Ik hou van de bohemienstijl, de ongekunstelde keuken van chef Souvereyns en de familiale sfeer die er hangt. Bij Le Coup Vert staat het product altijd centraal. Ik kijk nooit naar de kaart en ga altijd voor het menu van de chef. Christian Souvereyns verstaat zijn vak, kookt lekker en creatief.”

Sparrendreef 92, knokke.lecoupvert.com

–POISSONNERIE IRMA & LA GRAPPE DE RAISINS

“De zaken liggen pal naast elkaar. Bij Irma haal je een wereld van verse vis binnen en bij La Grappe de Raisins vind je de mooiste kaastoog. Al die lekkere producten en de kennis van zaken waarmee je onthaald wordt, dat raakt mij telkens weer.”

Emile Verhaerenlaan 24, poissonnerie-irma.be

Emile Verhaerenlaan 20-22, grappederaisins.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content