Do you know Nigo?

Parijs 2022: Nigo's mannencollectie voor Kenzo. © imaxtree

Tijdens de mannenmodeweek van Parijs nam Nigo de scepter op van Kenzo. Dat uitgerekend hij het Franse modelabel nieuw leven moet inblazen, was groot nieuws in modekringen.

–De 51-jarige streetwearlegende, die naar verluidt alleen Japans praat, is een zakenman en een creatief genie, maar heeft nooit een traditioneel Frans modemerk geleid.

–Hij begon in 1993 het ooit zeer trendy streetlabel A Bathing Ape, ook bekend als Bape (sindsdien verkocht aan een Chinese groep).

–Hij is al jaren creatief directeur van Uniqlo UT, de lijn T-shirts van winkelstraatketen Uniqlo met kunstenaars, filmstudio’s en andere creatieve legendes, van Jeff Koons tot Star Wars.

–Hij hielp popster Pharrell Williams met diens modemerk Billionaire Boys Club en heeft zijn eigen high-end streetwearmerk, Human Made.

–Hij zou Virgil Abloh hebben voorgesteld aan de directie van Louis Vuitton. Geen wonder dat Human Made het eerste label was waarmee Abloh bij Vuitton een (overigens bijzonder succesvolle) collab aanging.

–Nigo maakt ook muziek. Binnenkort verschijnt I Know Nigo, zijn eerste cd sinds twintig jaar, met onder meer Pharrell, A$AP Rocky en Tyler, the Creator. Voor de gelegenheid blies Nigo ook opnieuw leven in zijn eigen hiphopcollectief: Teriyaki Boyz.

Kenzo lanceert een tweede limited edition drop voor lente-zomer '22.
Kenzo lanceert een tweede limited edition drop voor lente-zomer ’22.© GF
Nigo
Nigo© getty images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content