Modern mat

De teint is weer wat matter tegenwoordig, maar zonder te vervallen in een krijtachtig masker. Stralen willen we, niet glanzen. Guerlain gelooft dat dit lukt met kristallen, die verwerkt werden in de nieuwe compacte poederfoundation Parure (BF 20, euro) (1). Geen glitters of paarlemoerpigmenten, maar een fijne, transparante voile die de huid gladder en egaler doet lijken zorgt voor het éclat. Chanel Mat Lumière BF 15 bestaat als fluïde (39,50 euro) en als compact poeder (45,26 euro) (2), die beide behoorlijk dekken en een zachte finish geven.

In de parfumerie.

Verzorgend

Moderne foundations worden steeds meer verzorgend. Clinique ontwikkelde Supermoisture makeup (6T, 27,85 euro) (3), een intensief hydraterende gelcrème met een glanzende finish, ideaal voor drogere huidtypes. Een rijpere huid zoekt extra hulp voor rimpels en versteviging, en vindt die bij verschillende merken. YSL integreerde de voordelen van de Temps Majeurverzorging in Teint Majeur (BF 18, 19 T, 30 ml : 73,22 euro) (4), een rijke foundationcrème die een vlekkeloze, stralende teint belooft. Estée Lauder Resilience Lift Extreme Ultra Firming Cream Compact Make-up (BF 15, 50 ml : 38,93 euro) (5) is een crèmeachtige compact foundation met veel ambitie : de lichte textuur zou liften, hydrateren én een heldere teint geven die langdurig houdt.

Tip : kies uw kleur niet te donker, dat veroudert en markeert. Foundation moet als het ware verdwijnen in uw eigen teint.

In de parfumerie.

Lang houdend

Foundations die bedoeld zijn om lang te houden, vertonen vaak het nadeel dat ze de huid wat uitdrogen. Dat probeert Gemey-Maybelline te voorkomen door een hydraterende emulsie en lang houdende pigmenten pas bij gebruik te mengen. Superstay Soie (5T, 15,30 euro) (6) combineert zo comfort (door hydratatie) en een langdurige dekking met een satijnachtige finish. Ook Dior voorzag zijn nieuwste telg van hydraterende ingrediënten. Diorskin Forever (BF 25) levert een egale, matte teint en bestaat in fluïde (8T, 40,26 euro) of compact poeder (6T, 46,84 euro) (7). De foundation zou standhouden in de meest extreme omstandigheden : in Lapland of de tropen, tijdens lange dagen, bij heftige emoties of vervuiling. Wie geen risico wil nemen, kan voor de zekerheid Extreme Fix (41,93 euro) (7) gebruiken, een transparant poeder dat de foundation fixeert. Snel zijn is de boodschap, want dit is een gelimiteerde editie.

Gemey-Maybelline in grootdistributie, Dior in de parfumerie.

samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content