Ananas-kokoscake
10 – 14 pers. – 45 min.
Deze tropische cake is de ideale zoete afsluiter van je luxueuze picknick.
Boter (om in te vetten)
280 g zelfrijzende bloem
120 g kokosbloesemsuiker
120 g fijne kristalsuiker
100 g kokosschilfers
100 g walnoten, fijngehakt
1 tl baksoda
300 g verse ananas (ongeveer oe ananas), in kleine stukjes
3 grote eieren, losgeklopt
100 ml plantaardige olie
Gedroogde ananas
Eetbare bloemen
Pistachenoten, grof gehakt
Voor het glazuur
400 g zachte roomkaas
200 g slagroom
200 g poedersuiker
Zaadjes van 1 vanillestokje
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een bakvorm van 20 cm x 30 cm in en bedek met bakpapier tot over de rand. Mix de bloem, suiker, kokos, walnoten en baksoda in een kom. Voeg de verse ananas, eieren en olie toe en meng. Stort het beslag in de bakvorm en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Laat nadien verder afkoelen op een rooster.
Maak het glazuur. Mix alle ingrediënten tot een glad mengsel.
Bestrijk de cake met het glazuur en werk af met de gedroogde ananas, bloemen en pistachenoten.
Maak je de gedroogde ananas liever zelf? Leg dan dun gesneden stukjes ananas op een bakplaat met bakpapier. Zet ze een uur in de oven op 100 °C en draai ze regelmatig om.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier