ALLES VERS

Met Calla's realiseren Lien Van Nevel en Niels De Landtsheer hun levensdroom. © MICHEL VAEREWIJCK

CATEGORIE: HEDENDAAGSE GASTRONOMIE

KEUKEN: 7

DECOR: 7

COMFORT: 7,5

SERVICE: 7

PRIJS/KWALITEIT GEPROEFDE MENU: 7

door Pieter van Doveren

Op zoek naar ontluikend culinair talent belandden wij in Aalter, waar restaurant Calla’s regelmatig uitverkochte eetzalen trekt. Het gastronomische eethuis heeft zijn onderkomen in een art-decohuis in de nabijheid van het station. Bij de herinrichting werd de stijl van het pand gerespecteerd. Vloeren van oude tegels en eik en feestelijk gedekte tafels brengen sfeer, en de stoelen zitten comfortabel. Aan de achterkant is er een beschermde tuin met terras.

Calla’s heeft een beknopte spijskaart met vier voor-, vier hoofd- en vier nagerechten. Specialiteit is kalfszwezerik met sabayon van sauternes en sinaasappel (35 euro). De prijzen zijn een beetje merkwaardig : het gerecht met relatief goedkope makreel kost 22 euro en de bereiding met dure langoustines en ganzenlever slechts 25 euro. De meeste van de gerechten van de kaart komen terug in de menu’s.

Wij kwamen op zaterdag en dan wordt er uitsluitend een menu geserveerd. Daar kun je ‘passende’ wijnen bij nemen en dan betaal je, zoals wij, 20 euro voor het ‘gewone’ arrangement, of 35 euro voor ‘luxewijnen’, met koffie of thee erna.

Er kwam een hele reeks proevertjes : cake met basilicum, gelei van Passoa, toastje met geitenkaas en sinaasappel, maatje met Ricard en venkel, en een flauw soepje van erwt en munt. Makreel verscheen als voorgerecht en was belegd met raapradijs en komkommer. Daarbij werden ijs van komkommer met crumble, druppels zeekraal en artisjok geserveerd. Het geheel miste wat kracht. Scholfilet kreeg als garnituur salsa van olijven, mousseline van pesto en oude balsamico, gepoft buikspek, gemarineerde raketsla en stippen paprikapuree. Rosé gebraden varkensvlees Duroc d’Olives werd vergezeld van handgepelde Tunesische couscous met beukenzwammetjes en een erg zoute puree van courgette. Afsluiten deden wij met een lichte chocoladega- nache met rode vruchten en een crumbelcake van pistache met sorbet van limoen en laurier.

Wij vonden dat de keuken van Calla’s nog niet over de hele lijn op punt staat, omdat de smaakopbouw niet in alle gerechten en de begeleidende wijnen aanwezig was. Wij betaalden 45 euro voor het viergangenmenu van wisselend niveau en 20 euro voor het wijnassortiment, dat was samengesteld uit wijnen van uiteenlopende kwaliteit (van gewoon tot intense, sappige terroir-wijn).

Info

CALLA’S

STATIONSSTRAAT 250

9880 AALTER

09 328 52 09

WWW.RESTAURANT- CALLAS.BE

Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten. Hoofdgerecht van de dag 25 euro. Lunch 30 euro. Menu’s 35 tot 90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content