LOGEREN

– Wij logeerden in CitizenM, modern en multimediaal, gelegen aan de Oude Haven, vlak bij de Markthal. Een drukke en gezellige lobby, compacte en functionele kamers met een gezellig groot bed en alle technologische hoogstandjes die je zou willen, van gratis films tot veranderend moodlicht.

ETEN EN DRINKEN

– Voor koffie, brunch en lunch kun je terecht in NRCafé in de vroegere gebouwen van de krant NRC, of in een van de vele Hoppers. Een aanrader voor de stijlvolle inrichting alleen al : Brasserie Dudok. Of Schmidt Zeevis, een viswinkel met een lunchcorner. Verser vind je niet.

– Voor cocktails, wijn en bier : Melief Bender, het oudste café van Rotterdam met een ‘high beer’-moment. Wijnbar 1NUL8, waar je de hele dag terechtkunt, van croissant tot cocktail. Café LaBru voor live muziek, sterkedrank, vintage en tapas. Supermercado voor Latijns-Amerikaanse cocktails en pikant eten. Heimwee ? Belgisch biercafé Boudewijn belooft bourgondische gezelligheid.

– Hamburgers en hotdogs zijn alomtegenwoordig, maar zeker de moeite bij Pickles, burgers & wines en bij Highstreet hotdogs. Gourmet-hotdogs eten kan ook op straat aan het kraampje van Hans Worst. Bestel dan de plaatselijke specialiteit met spek en cheddar : de Rotdog (we zeiden toch dat ze gek waren op woordspelingen).

– Mooi voor ’s avonds : het verfijnde Fitzgerald bij CitizenM of Restaurant De Jong bij de Hofbogen ; met veel groenten, bloemen en kruiden. In dezelfde buurt : Opporto, seafood met een mediterrane twist.

Ondertussen een klassieker : het Oosters getinte Bazar.

BIJZONDER

– Heel bijzonder en beslist een omweg waard : Schorem, waar heren en hipsters al jaren terechtkunnen voor de perfecte knip- en scheerbeurt. Het walhalla van de baarden en snorren. Dames zijn er niet toegelaten, maar die kunnen vlakbij wel naar The Leopard Lounge, waar in pure jarenvijftigstijl je nagels worden opgevrolijkt.

– Ga zeker langs bij Groos : een conceptstore voor Rotterdamse mode-, design-, kunst-, muziek-, literatuur-, film-, delicatessen- en lifestyleproducten.

– Alsof er niet genoeg te shoppen en te eten is in de Markthal, staat er vlakbij, op dinsdag en zaterdag, de grootste buitenmarkt van Europa, met meer dan 400 kraampjes. Van snoep tot sambalsaus, van pyjama’s tot planten.

TYPISCH

– De 185 meter hoge Euromast : met een restaurant met weids uitzicht op 100 meter hoogte.

– Spido : al sinds 1919 vervoert dit bedrijf mensen over het water. Voor een toch(je) over de Maas.

– Hotel New York : in dit voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika-lijn bevinden zich een hotel en een brasserie met groot terras aan het water.

– Patatketen Bram Ladage : voor een ‘patatje oorlog’, frieten met mayonaise en satésaus.

– Kaas in de Markthal : bij De Rotterdamsche Oude vind je de perfecte brokkelkaas, bij Cheese & More van Henri Willig een ambachtelijke selectie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content