Info en inschrijvingen bij Sefa, Nieuwstraat 5, 8000 Brugge. Tel. en fax: (050) 34.59.80.

vrouw

Het Brugs pluralistisch vrouwencentrum Sefa organiseert enkele activiteiten. Er is informatie, maar ook discussie en cultuur. Op maandag 24 mei is er een wandeling in de Brugse binnenstad, op zoek naar vrouwen en hun betekenis in de geschiedenis: koopvrouwen, kantwerksters of begijnen, ze speelden allemaal een rol in het economisch en sociaal leven van hun tijd. Een vrouwelijke stadsgids laat je twee uur lang de petite histoire ontdekken. Prijs: 150 fr.

Op 26 mei staat in Kortrijk een kleinkunstavond met Viona Westra op het programma en op 30 juni wordt vooruitgeblikt naar de vakantie. Vrouwen van & in de wereld wordt een platform over reizen, biedt getuigenissen van vrouwen die er in hun eentje op uittrekken en helpt zo’n uitstap beter te plannen. Alleen of in groep, met of zonder kinderen, luxe of op camping… Nuttige tips zijn altijd meegenomen en op deze informatieavond wordt een minitrip voor twee personen verloot. Afspraak om 20 uur in Hof Lanchals, Oude Burg 23, 8000 Brugge. Tickets kosten 250 fr.

schrijfprijs

In Nieuwpoort kan je tot 9 augustus deelnemen aan de jaarlijkse schrijfwedstrijd, voorbehouden aan wie tussen 4 april en 8 augustus minstens drie dagen te gast was in deze badstad. Het betoog moet uiteraard over Nieuwpoort gaan, het mag zowel in proza- of poëzievorm en kan opmerkingen en suggesties bevatten. Ook eigen illustraties zijn welkom. Het hele gezin kan eraan deelnemen: voor de laureaten zijn gastronomische etentjes en verblijven voorzien, en jonge schrijvers worden met passende prijzen bedacht.

Info: VVV Nieuwpoort, Stadhuis, Marktplein 7, 8260 Nieuwpoort. Tel. (058) 22.44.44.

erfgoed

Wie van een vakantie méér verwacht dan lui in de zon liggen, zit goed bij vzw Jeugd en Kultureel Erfgoed, die instaat voor kampsessies in verband met archeologisch onderzoek en conservering. Het aanbod richt zich tot jongeren vanaf 16 jaar. Dit jaar staan drie verblijven op het programma; een daarvan in Tienen om te werken aan opgravingen van een oude Romeinse site. Er zijn al sporen blootgelegd van veldwegen, graven uit de 2de en 3de eeuw, een pottenbakkerswijk, een cultusgebouw… De kampen vinden plaats begin juli en begin augustus.

Van 16 tot 27 augustus kan je aan de slag in Walraversijde, een vissersdorp uit de 14de-15de eeuw dat, zo blijkt uit onderzoek, handel dreef met het noordoosten van Engeland. Afvalkuilen en waterputten leveren een schat aan potscherven, houten voorwerpen, vissersmateriaal… Je kan er onder deskundige leiding meewerken aan het onderzoek terwijl uitleg, uitstappen en lezingen voor een nuttige achtergrond zorgen. Het wordt ook een ontspannend verblijf, waarbij je andere Europese studenten ontmoet. Deelnemers betalen 12.000 of 11.500 fr. (leden) alles inbegrepen. Denk erom: fiets meenemen.

Info en inschrijvingen bij JKE, Karel van Lotharingenstraat 23, 3000 Leuven. Tel. en fax: (016) 22.64.82.

ander

De Jongerendienst van de Katholieke Vereniging Gehandicapten biedt integratievakanties voor jongeren met en zonder handicap. Het is de bedoeling dat beide groepen samen genieten van een 8-daags verblijf in eigen land of over de grenzen. Valide jongeren vormen de begeleidingsploeg die een handje toesteekt als dat nodig is, aan tafel bijvoorbeeld, bij het toiletmaken of op uitstap. Het aanbod richt zich tot verschillende leeftijdsgroepen: 6 tot 16 jaar, 16 tot 30 jaar. Voor de jongsten is er o.m. een verblijf in de Vlaamse Ardennen (14 tot 20 juli), een vakantie in Westende (17 tot 23 juli), een bezoek aan het Nederlandse Weert (25 tot 31 juli). Ouderen kunnen o.m. mee naar Kessel-Lo of Weert, maar ook naar Spanje, Frankrijk of Oostenrijk. Prijzen variëren van 8900 tot 18.500 fr. naar gelang de bestemming. Valide jongeren betalen beduidend minder: van 2000 tot 14.500 fr.

Info: Jong KVG, Arthur Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen. Tel. (03) 216.29.90. Fax: (03) 248.14.42.

francine geldof

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content