De zon die ondergaat boven het Krüger National Park, kuddes wild op weg naar de bron : het oerleven trekt aan je voorbij in de ontspannen luxe van de Singita Sweni Lodge.

Glazen lofts omgeven door de overweldigende natuur hangen boven de Nwanetsi-rivier, mijlenver van de bewoonde wereld. Alleen per vliegtuigje of over een hobbelig parcours per jeep is de Singita Sweni Lodge te bereiken. De intieme plek, met slechts zes suites, is de laatste aanwinst van eigenaar Luc Bailes. Deze Zuid-Afrikaan is niet aan zijn proefstuk toe. Met de Ebony en Bolders Lodges, het Castleton Camp en de verbluffende Lebombo Lodge werd het volledige Singita-concept door Condé Nast Traveller tot de absolute nummer één van Afrika en het Midden-Oosten verkozen. Sweni Lodge doet niet onder. Door het Britse Tatlers-magazine omschreven als de Dolce & Gabbana van de safari-lodges, baadt het in comfort en luxe, gehuld in canvas, leder en hout.

Het was echter geen makkie voor de ontwerpers. Het terrein midden in de wildernis behoort tot het Krüger-wildpark en werd slechts voor twintig jaar in concessie gegeven. Dus tekende architect Andrew Makin geen ingrijpende bouwwerken, maar een lichtvoetige constructie die zonder al te veel sporen na te laten kan worden verwijderd. Het resultaat zijn glazen lofts op ijle metalen structuren, overschaduwd door een lattenwerk dat een effect veroorzaakt als zonlicht dat door de takken van de bomen valt. Een vogelnest, beschermd door de kruin en met een maximaal en magistraal zicht op de omringende wildernis. Designer Boyd Fergusson vulde de open architectuur aan met een amalgaam van meubels en objecten in een (weloverwogen) lukrake opstelling, zoals bomen in een landschap, waarmee hij de ervaring van een wandeling door de bush suggereert. Donker gepolijst hout, kaki canvas, leder met de kleur van zwarte chocolade en sensuele suède overheersen in de centrale lodge, waar het extreme gevoel van huiselijke luxe en comfort zich weerspiegelt in de likkende vlammen van de open haard.

Intussen kun je nippen aan een verfrissende exotische vruchtencocktail of genieten van ’s werelds meest exquise wijnen, die in een heuse wijnkelder (van maar liefst 12.000 flessen) zijn opgeslagen. Een Swarovski-verrekijker laat toe haarscherp elke beweging van het wild in de bush gade te slaan. Wie zich na een ruige ochtendlijke tocht te midden van het wild wil onderdompelen in de wereld van lichamelijke verwenning, kan zijn toevlucht nemen tot een krokant slaatje met verse kreeft of tot een met verse kruiden overladen rozig Nieuw-Zeelands lam, of zich laten verwennen in de vijfsterren- Bush Spa. Kortom, de ultieme safarigenoegens van de 21ste eeuw liggen hier voor het rapen.n

Kat de Baerdemaeker

Licht metaal, hout, canvas : de constructie kan gemakkelijk weer worden afgebroken zonder een spoor na te laten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content