Antieke Teddybeer van fabrikant Hermann.

Dat Teddy beren tot de verbeelding blijven spreken ligt voor de hand. Ze blijven populair bij jong en oud, want inderdaad ze worden ook druk verzameld. Er worden zelfs berenbeurzen georganiseerd voor verzamelaars. En op de site www.mibepa.info vind je heel wat info over vintage beren.

Dit is een beer van fabrikant Hermann, de tweede oudste Duitse producent, opgestart in 1912 te Sonneberg. Na de oorlog verhuisde het bedrijf naar het Westduitse Hirschaid waar het nog steeds als familiebdrijf actief is.

Staat.

Wie oude beren verzameld let vooreerst op de uitstraling en de staat. Versleten beren, waar uiteraard te intensief werd gespeeld kunnen beschadigd zijn wat de waarde doet dalen. Meest gezocht zijn de heel oude beren, van voor de Eerste Wereldoorlog, maar die zijn uiteraard heel zeldzaam, maar ook beren uit de jaren '60 worden verzameld. De fabrikant speelt eveneens een rol. Merken als Steiff, Farnell, Bing of Chad Valley zijn meer gezocht. Ook de aanwezigheid van het originele label speelt een rol, alsook de kleur. Bruin is doordeweek, maar bijzondere kleuren als zwart of kaneel worden weer meer gezocht.

Ik ben dan wel geen specialisten ter zake, toch lijkt dit me een mooie beer die wel wat waarde heeft. Een voorzichtige schatting: 150 à 200 euro. Anders even langslopen op een berenbeurs!

Antieke Teddybeer van fabrikant Hermann.Dat Teddy beren tot de verbeelding blijven spreken ligt voor de hand. Ze blijven populair bij jong en oud, want inderdaad ze worden ook druk verzameld. Er worden zelfs berenbeurzen georganiseerd voor verzamelaars. En op de site www.mibepa.info vind je heel wat info over vintage beren.Dit is een beer van fabrikant Hermann, de tweede oudste Duitse producent, opgestart in 1912 te Sonneberg. Na de oorlog verhuisde het bedrijf naar het Westduitse Hirschaid waar het nog steeds als familiebdrijf actief is. Staat.Wie oude beren verzameld let vooreerst op de uitstraling en de staat. Versleten beren, waar uiteraard te intensief werd gespeeld kunnen beschadigd zijn wat de waarde doet dalen. Meest gezocht zijn de heel oude beren, van voor de Eerste Wereldoorlog, maar die zijn uiteraard heel zeldzaam, maar ook beren uit de jaren '60 worden verzameld. De fabrikant speelt eveneens een rol. Merken als Steiff, Farnell, Bing of Chad Valley zijn meer gezocht. Ook de aanwezigheid van het originele label speelt een rol, alsook de kleur. Bruin is doordeweek, maar bijzondere kleuren als zwart of kaneel worden weer meer gezocht.Ik ben dan wel geen specialisten ter zake, toch lijkt dit me een mooie beer die wel wat waarde heeft. Een voorzichtige schatting: 150 à 200 euro. Anders even langslopen op een berenbeurs!