Vibntage Teddybeer Hermann Original

Teddybeer © d

Beste Piet Swimberghe ,

Na enig zoekwerk richt ik mij tot u hopende op een gunstig antwoord te krijgen.

We hebben al enige jaren een beer in ons bezit die we jaren geleden eens op een rommelmarkt gekocht hadden.

Er is niet mee gespeeld maar diende om een beetje authentieke nostalgie in huis te halen.

Nu ligt deze al enige tijd in de kast wegens verandering van interieur en besloten deze te koop aan te bieden op 2de hands.be

We hebben al verschillende reacties gehad op de beer en ook verschillende prijzen aangeboden gekregen.

Tot op heden er iemand direct zomaar zonder pruttelen 60 euro wou geven.

We hebben nu ook eens wat research gedaan en dat blijkt toch wel een hele speciale beer te zijn.

( foto’s in bijlage )

Het gaat om een bruine beer “Hermann Teddy Original” van zo’n 37 cm hoogte in zittende houding, en zo’n 49 cm in liggende houding (van kop tot teen ).

Zowel het hoofd als de armen en de benen zijn wentelbaar.

De structuur van de vulling voelt aan als stro , ik ga hem natuurlijk niet opensnijden.

Als je de beer om en weer wentelt geeft deze een zacht geluid, een soort koe geluid (zoals vroeger die vierkante geluidsblokjes die in dergelijke poppen zaten).

Onze vraag naar u toe, waarom is dit zo’n belangrijke beer en wat is deze waard.

de beer is in zéér goede en nette staat.

Graag uw mening hieromtrend aub.

Antieke Teddybeer van fabrikant Hermann.

Dat Teddy beren tot de verbeelding blijven spreken ligt voor de hand. Ze blijven populair bij jong en oud, want inderdaad ze worden ook druk verzameld. Er worden zelfs berenbeurzen georganiseerd voor verzamelaars. En op de site www.mibepa.info vind je heel wat info over vintage beren.

Dit is een beer van fabrikant Hermann, de tweede oudste Duitse producent, opgestart in 1912 te Sonneberg. Na de oorlog verhuisde het bedrijf naar het Westduitse Hirschaid waar het nog steeds als familiebdrijf actief is.

Staat.

Wie oude beren verzameld let vooreerst op de uitstraling en de staat. Versleten beren, waar uiteraard te intensief werd gespeeld kunnen beschadigd zijn wat de waarde doet dalen. Meest gezocht zijn de heel oude beren, van voor de Eerste Wereldoorlog, maar die zijn uiteraard heel zeldzaam, maar ook beren uit de jaren ’60 worden verzameld. De fabrikant speelt eveneens een rol. Merken als Steiff, Farnell, Bing of Chad Valley zijn meer gezocht. Ook de aanwezigheid van het originele label speelt een rol, alsook de kleur. Bruin is doordeweek, maar bijzondere kleuren als zwart of kaneel worden weer meer gezocht.

Ik ben dan wel geen specialisten ter zake, toch lijkt dit me een mooie beer die wel wat waarde heeft. Een voorzichtige schatting: 150 à 200 euro. Anders even langslopen op een berenbeurs!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content