Hier zien we de voorstelling van Christus met Arma Christi of lijdenswerktuigen. De voorstelling zou in verband staan met de St-Gregoriusmis. Daarvan gaat de oorsprong terug op een visioen dat de Heilige paus Grgorius zou hebben gehad tijdens het opdragen van de mis in de Santa Croce te Rome (waar de lijdesnwerktuigen bewaard en vereerd werden). Tijdens deze mis zou Christus aan paus Gregorius verschenen zijn als de Man van Smarten.

Dit fraai ensemble is laat 19de eeuws. Het is toch vrij uniek, zeker ook met de afbeelding van de Hand Gods. De waarde is niet zo hoog, ik dacht aan een 250 à 300 euro.

Hier zien we de voorstelling van Christus met Arma Christi of lijdenswerktuigen. De voorstelling zou in verband staan met de St-Gregoriusmis. Daarvan gaat de oorsprong terug op een visioen dat de Heilige paus Grgorius zou hebben gehad tijdens het opdragen van de mis in de Santa Croce te Rome (waar de lijdesnwerktuigen bewaard en vereerd werden). Tijdens deze mis zou Christus aan paus Gregorius verschenen zijn als de Man van Smarten.Dit fraai ensemble is laat 19de eeuws. Het is toch vrij uniek, zeker ook met de afbeelding van de Hand Gods. De waarde is niet zo hoog, ik dacht aan een 250 à 300 euro.