Tattoomissers van de sterren

Heel wat beroemdheden willen pronken met een opvallende, originele tatoeage. Liefst met een diepe betekenis. Dat loopt al eens fout.

Heel wat beroemdheden willen pronken met een opvallende, originele tatoeage. Liefst met een diepe betekenis. Om het nog wat specialer te maken, willen ze die betekenisvolle spreuk graag in een exotische taal als het Hebreeuws, Sanskriet of Chinees op hun lichaam laten zetten. Dat loopt al eens fout, blijkt uit onderstaande voorbeelden.

Rihanna Popzangeres Rihanna liet de woorden ‘vergevingsgezindheid, eerlijkheid, onderdrukking en beheersing’ in het Sanskriet op haar heup tatoeëren. Het eerste woord is helaas fout gespeld.

Britney Spears Zangeres Britney Spears was twee keer -Oops I did it again- de pineut. Eerst koos ze voor een Chinees teken met de betekenis ‘mysterieus’, maar eigenlijk betekende het ‘raar’. De tweede keer, in haar Kaballah-periode, wou ze graag een Hebreeuwse helende spreuk laten zetten. Maar een spelfout zorgde ervoor dat de spreuk betekenisloos werd. Ze heeft het onding zo snel mogelijk laten verwijderen.

Hayden Panettiere Heroes-actrice Hayden Panettiere liet de Italiaanse wijsheid ‘Vivere Senza Rimipianti’, wat leven zonder spijt betekent, tatoeëren. Zelfs haar Italiaanse vader kon haar niet behoeden voor deze spellingsfout. De juiste spelling is rimpianti.

David Beckham In plaats van Victoria liet de Britse voetballer David Beckham ‘Vihctoria’ tatoeëren.

Mevrouw Beckham was er allerminst over te spreken. Gelukkig valt het niet zo hard op tussen de resem andere tattoos.

Jessie J De Britse singer-songwriter Jessie J liet enkele regels uit haar eigen nummer Who You Are tatoeëren. Maar ze misspelde zelf het woord ‘lose’ op het briefje bestemd voor de tattooeur. “Ik had het verkeerd geschreven,”zegt Jessie “Er stond: ‘Don’t loose who you are in the blur of the stars.'” Maar ze vindt het niet al te erg. Alles krijgt bij haar sowieso een twist.

In eigen land:

Jonathan Legear De Luikse voetballer Jonathan Legear die nu bij de Tsjetsjeense ploeg Terek Grozny speelt, is ook eigenaar van een merkwaardige tatoeage. Een eigen versie van de Latijnse spreuk van Julius Caesar ‘Veni, vidi, vici’ siert nu zijn arm: ‘Vini, vidi, vici’.

Jess Donckers Model Jess Donckers wou ‘Embrace your strengths’ wat zoveel betekent als ‘Koester je sterke punten’, op haar voet laten zetten. Helaas staat er nu ‘Embrace your strenghts’ te lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content