#stopfixingbodies: fitnessblogster toont ware aard

Wat als fitnessbloggers nu eens allemaal beelden van zichzelf zouden posten vanuit een miner flatterende hoek, mét rolletjes op de buik, dacht FoodieGirlFitness. Of hoe misleidende foto’s onze zelfwaarde niet mogen bepalen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

We sporten allemaal om verschillende redenen. Om krachtiger te worden, om te revalideren, om te ontspannen, om beter te worden of om strakker te worden. En daar is niets mis mee. Maar wie de commentaren onder de foto’s van afgetrainde fitnessblogsters ziet, lijkt het alsof je maar voor één reden aan de halters moet gaan hangen: dun worden.

Fitnessblogsters zelf hebben daar ruimschoots genoeg van. De razend populaire Kayla Itsines post regelmatig quotes waarin ze haar volgers aanmaant dat het haar te doen is om een gezonde levensstijl, niet om gewichtsverlies, maar de échte voortreksters van de beweging halen alles uit de kast om hun (blijkbaar beïnvloedbare) gevolg de realiteit onder de neus te duwen. Eerder al haalde Sophie Kay 5 populaire fitnessmythes onderuit, en recent postte Ashlie Molstad (FoodieGirlFitness) een minder flatterende foto van zichzelf om aan te tonen hoe anders een lichaam eruit kan zien afhankelijk van het standpunt waaruit de foto genomen is.

“Als ik jullie de geposeerde, professionele kant van mezelf laat zien, dan wil ik er verdorie zeker van zijn dat jullie de minder flatterende kant ook zien”, aldus Molstad in een openhartige Facebook-post.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content