Zomertentoonstellingen in het Rijksmuseum

Penone_11 Tra_0041 © GF

22 april – 9 oktober 2016: Arita. Porselein van nu

Voor het eerst in vierhonderd jaar wordt een Japanse traditie door hedendaagse ontwerpers onder handen genomen. Het Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Baijings en de Japanse ontwerper Teruhiro Yanagihara creëerden, tezamen met een keur aan internationale ontwerpers, een eigentijdse collectie Arita-porselein. De resultaten zijn te zien in het Rijksmuseum met passende objecten uit de Rijksmuseumcollectie.

10 juni – 1 oktober 2016: Penone in de Rijksmuseumtuinen

Een bronzen boom die een massief blok graniet tussen zijn takken torst, een stronk waar water uit stroomt en afdrukken van het voorhoofd van de kunstenaar zelf, vormen de raadselachtige beelden van Giuseppe Penone. Deze zomer is de jaarlijkse beeldententoonstelling in de tuinen van het Rijksmuseum gewijd aan de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Penone (Garessio, 1947).

24 juni – 11 september 2016: Japan Modern. Collectie Elise Wessels

Voor het eerst toont het Rijksmuseum 170 Japanse prenten uit de collectie Elise Wessels die de snelle modernisering van Japan in de eerste decennia van de twintigste eeuw laten zien. Naast de prenten zijn ook kimono’s en lakwerk – afkomstig uit de collectie van Jan Dees & René van der Star – en affiches uit de collectie van het National Museum of Modern Art, Tokyo te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content