Zombies vieren feest in Walibi

Voor de veertiende keer organiseert Walibi Belgium het Halloween festival. Naast de veertig gewone attracties worden de bezoekers op een tiental “speciale Halloween”-attracties en animaties getrakteerd.

Het programma van 2013 belooft alweer veel spektakel: 5 magnifieke spookhuizen, verschillende schrikwekkende zones, ronddwalende zombies en freaky clowns, nocturnes met vuurwerkshows en het schreeuwlelijke hoofdpersonage Marva.

Geen gewone spookhuizen
Wie aan spookhuizen denkt, denkt waarschijnlijk aan de klassieke attractie die men kan vinden op kermissen. Niets is minder waar. De spookhuizen van Walibi mogen gerust levensecht genoemd worden.

Men wandelt doorheen een labyrinth van gangen en kamers die telkens een huiveringwekkend tafereel uitbeelden en omringd zijn door bloederige zombies. Het is een enge film of nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Velen halen het einde van het huis niet en keren op hun stappen terug. Walibi biedt haar bezoekers maar liefst 5 doorloophuizen aan.

Elk huis krijgt een leeftijdsquotering. Villa13 is het nieuwste paradepaardje. Dit huis wordt namelijk bewoond door een psychopaat.
In de 13 kamers die het huis telt, gebeuren de meest abnormale – zeg maar, paranormale- dingen.

Scare zones
Op verschillende locaties in het park is er voor de bezoekers geen ontsnappen meer aan. Ze zullen door een bepaalde “scare zone” moeten wandelen. Niet achterom kijken is de boodschap en vooral doorstappen.

Een scare zone is een zone in het park waar een bepaald Halloween tafereel wordt uitgelicht door middel van decoratie, special effects en personages: het kerkhof, zombie oorlog, fluo, scary clowns,… Wie het einde van de zone haalt, kan opgelucht adem halen en nog een aantal attracties doen.

Zij die honger hebben, kunnen eten bij de familie van Marva. Zij baten een gruwelijk restaurant uit dat veel meer te bieden heeft dan alleen eten.

Nocturnes met special effects
Halloween speelt zich af tijdens de herfstvakantie. De dagen worden korter, de duisternis valt rond 17u. Als de nacht valt komen er nog meer zombies tot leven. Op bepaalde dagen blijft Walibi open tot 21u.

Elke nocturne wordt bovendien afgesloten met een spektakel op en rond het meer van Walibi met een groots vuurwerk en special effects. (MS)

Het volledige programma is beschikbaar op www.walibi.be. Halloween in Walibi, elke dag tijdens de herfstvakantie van 26 oktober tot en met 3 november 2013.

De nocturnes zijn op 26, 27, 31 oktober en op 1 en 2 november 2013. Walibi raadt de bezoekers aan om tickets op voorhand te kopen op www.walibi.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content